Ποιο ποσοστό παίρνει ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά, όσο μπορούν, οι δημοσκόποι εργάζονται για να προβλέψουν τα όσα θα ακολουθήσουν στο ρευστό ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Ένας από τους γρίφους που προσπαθούν να λύσουν, ενόψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται το ερχόμενο φθινόπωρο στο χώρο της Κεντροαριστερά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, είναι το ποσοστό που θα μπορούσε να λάβει – με τα σημερινά δεδομένα -, ένας ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εργάζεται στο παρασκήνιο για την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ενώ η ιδρυτική διακήρυξη του ενιαίου πολιτικού φορέα συντάσσεται στα γραφεία επιχειρηματιών και τραπεζιτών, έχουν γίνει τα πρώτα γκάλοπ τα οποία εμφανίζουν το νέο φορέα να παίρνει ποσοστό ανάμεσα σε 7 και 9%.

Η ενοποίηση τμημάτων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Εξάλλου ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μεγάλο έρεισμα στην εκλογική βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κόκκινο πανί για την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο. Και βέβαια ο δημοκρατικός κόσμος δεν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τον υπονομευτικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει συνθηκολογήσει με τα τμήματα εκείνα της διαπλοκής, τα οποία είχαν πολεμήσει με λύσσα την κυβέρνησή του.

Αλλά και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα. Τον αντιμετωπίζει εχθρικά. Μία ενοποίηση των δυνάμεων και η συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα με τον Αλέξη Τσίπρα θα λειτουργούσε απωθητικά για τον μεγαλύτερο όγκο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα χρόνια, αποτέλεσε βασικό πυλώνα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;