Ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Εάν το ΠΑΣΟΚ θέλει να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας θα πρέπει να αλλάξει ριζικά τα κριτήρια επιλογής του επικεφαλής του. Η ταπεινωτική ήττα του κινήματος στις ευρωεκλογές – από ένα προσωπικό, υπό διαμόρφωση κόμμα – οδηγεί αναπόφευκτα σε αυτό το συμπέρασμα.

Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ισχυρότερος στην εσωκομματική διελκυστίνδα. Εάν γίνουν εκλογές για να καταλήξουν πάλι σε αυτό το αποτέλεσμα, καλύτερα να μη γίνει τίποτα. Δεν έχει κανένα νόημα να αναζητηθεί κάποια ή κάποιος που έχει ταβάνι τη δεύτερη θέση. Οποιοσδήποτε έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι προτιμότερο να μην κατέβει. Το ερώτημα “μετά τον Ανδρουλάκη, ποιος;” δεν υπάρχει. Είναι αδιάφορο, περιττό. Δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η λάθος κατεύθυνση. Το μόνο ερώτημα που δεν έχει καν νόημα να απαντηθεί.

Το θέμα είναι να βρεθεί αυτή ή αυτός που μπορεί να κερδίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν χρειάζεται άλλος ένας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά ένας Κώστας Σημίτης. Σε πρακτικό επίπεδο, αυτό είναι το μοντέλο για τη διαδικασία επιλογής στη μετάβαση του κινήματος από ένα μικρομεσαίο κόμμα σε ένα κόμμα εξουσίας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Δημήτρη Τζιώτη στο SLpress.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...