Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ένα ερώτημα που βασανίζει πολύ κόσμο αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ είναι ποια θα είναι η στάση των τριών πρώην προέδρων του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος (Οι δύο μάλιστα είναι και πρώην πρωθυπουργοί). Ποιον θα στηρίξουν δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης; Αυτό είναι το ερώτημα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου

Λοιπόν, απολύτως εξακριβωμένα σας μεταφέρω τα εξής: Ο Χάρης Δούκας διακινούσε δεξιά κι αριστερά, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι “έχει τη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου” ή ότι “είναι ο άνθρωπός του”. Δεν γνωρίζω αν τελικά θα του κάνει καλό, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα στηρίξει τον Χάρη Δούκα, διότι πιστεύει και αυτός ότι ως “μεταβατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ” θα είναι η ιδανική λύση για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο μου λένε ότι θα στηρίξει τη Μιλένα Αποστολάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Νίκο Ανδρουλάκη



Και όσον αφορά στον Κώστα Σημίτη; Το σύστημα Σημίτη, μέσω της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην οποία έχουν κάνει επέλαση τα ορφανά του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, κάνοντας και κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία, κυβερνά τη χώρα. Θέλει, όμως, να έχει λόγο και στα της Κεντροαριστεράς, όπου θέλει να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο. Δεν ξέρω τι δυνάμεις ή τι επιρροή έχει ο Κώστας Σημίτης, αλλά είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής, ποιον θα προσπαθήσει να βοηθήσει. Οι απόψεις στο παρασκήνιο διίστανται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Σημίτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κώστα Σημίτη

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ