Ποιον θέλει το Μέγαρο Μαξίμου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ποιον θα στηρίξει η Άννα Διαμαντοπούλου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όπου έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας μετά το κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Γιατί εστιάζουν στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί θεωρούν ότι – και δεδομένου του χάους στον ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγο δεν αποτελεί απειλή για την ισχύ του Μητσοτάκη – από τη στιγμή που θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα και θα έχει βγει από τη δίνη της εσωστρέφειας θα ανεβάσει τα ποσοστά του. Άρα υπάρχει η πιθανότητα να αποτελέσει κίνδυνο για το σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Άννα Διαμαντοπούλου

Ποιον προτιμά, όμως, το σύστημα Μητσοτάκη για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ; Αναμφίβολα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά λένε ότι μπορούν να τον διαχειριστούν εύκολα. “Τον έχουν στο χέρι” λένε οι γνωρίζοντες, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να διευκρινιστεί αυτό.

Καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία κατέβηκε για να διεκδικήσει και η ίδια την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά από συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον καλό της φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εμφανίζεται στην τρίτη θέση – αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις – με ποσοστό κοντά στο 14% θα στηρίξει, στον δεύτερο γύρο, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ