Ποιοι είναι οι ογδόντα «ΑΘΑΝΑΤΟΙ» της χθεσινής Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Φάρλεϊ

Την ισοβιότητα της απεργάζεται η γελοία επιτροπούλα που οδήγησε στο 17.8% και δεν ξεκουμπίζεται με τίποτε! Ούτε λόγος βέβαια αν έχει καν απαρτία!

Το είχε προαναγγείλει ότι θα το επιχειρήσουν η κ Θεοδώρα Τζάκρη στους ¨ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΥΣ¨ κι ακούστηκε τότε ως τρολιά. Ιδιαιτέρως όταν είπε on air ότι η τήβεννος του Ρωμαίου συγκλητικού, θα ταίριαζε πολύ στον Χρήστο Σπίρτζη … Κι όμως χθες το διέπραξαν με «ευρεία πλειοψηφία» όπως ανακοίνωσε ένας θλιβερός εκπρόσωπος.

Η «ευρεία πλειοψηφία» ήταν το 80 υπέρ και 12 κατά, γιατί όλοι οι άλλοι είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για τον ευτελισμό των διαδικασιών.
Σε ένα όργανο 300 ατόμων, αναφέρονται ακόμη στην σύνθεση του ο Γιώργης ο Κατρούγκαλος (δες επίσημη ιστοσελίδα για την σύνθεση) κι άλλοι δέκα πασίγνωστοι υποστηρικτές της ΝΕΑΡ (πχ ο αιμοβόρος κ Θέμις Μαμουλίδης). Ως γνωστόν στο καινοτόμο αυτό όργανο οι 92 (80 υπέρ και 12 κατά) συνεχίσαν ως να είχαν απαρτία, αλλάζοντας απερίσπαστοι τους κανόνες του παιγνιδιού τελευταία στιγμή.
Αν στο ΣΥΡΙΖΑ είχε μείνει μια σταλιά ντροπή χθες οι αποχωρήσεις θα έπρεπε να γίνουν με το γηπεδικό σύνθημα «ΕΞΩ ΘΑ ΦΑΤΕ, το ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ!» Αλλά στην επιτροπή των ψοφοδεών και που αποχώρησαν πάλι πολύ είναι.

ΠΟΙΟΙ είναι ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ – ΚΟΡΟΙΔΑ;

Οι εξήντα εξ αυτών είναι είτε βουλευτές κι υπάλληλοι τους (επιστημονικοί συνεργάτες ή μετακλητοί) είτε διορισμένοι στον μηχανισμό της Κουμουνδούρου, όπως ο κ Θύμιος Γεωργιόπουλος που συγκαταλέγεται στο βιβλίο Γκίνες με τέσσερα (4) μέλη της οικογένειας του διορισμένα στην Κουμουνδούρου κι επι μακρόν διαχείριση των οικονομικών της κατά την λεγομένη «περίοδο Μάρη». Από κοντά Συμεωνίδου, Καραντιλιόν etc, etc.

Διαθέτουμε αναλυτικά βιογραφικά της ανιδιοτελούς καριέρας ενός εκάστου, τουλάχιστον όσον αφορά τις επίσημες απολαβές. Το συριζοχώριον είναι πλέον μικρό και γνωριζόμαστε. Οπότε είδηση πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνον το ποιοι ήταν τα κορόιδα …

Ο πρώτος βέβαια που δηλώνει ότι ζει από την δουλειά του είναι ο κ Χρ Σπίρτζης, που εκπροσωπεί επαξίως το επιστημονικό προλεταριάτο κι έχει διακριθεί σε όλες τις μάχες κατά της διαπλοκής. Αλλά ο Χρηστάρας ήταν ανέκαθεν μια κατηγορία μόνος του.

Μια ειδική κατηγορία αμίσθων είναι οι «θεοχαροζαχαριάδηδες». Όσο κι αν κάνει εντύπωση υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν οπαδοί του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Κωστα Ζαχαριάδη. Φαίνεται ότι οι τελευταίοι του είδους αυτού είναι όλοι τους μέλη της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ (Ζήτω οι ποσοστώσεις του Αλέξη). Σηκώνουν λοιπόν πάνω το χεράκι-κάτω το χεράκι για χατήρι του Θανάση και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να επανεκλεγούν ούτε επίτροποι στην ενορία της γειτονιάς τους. Αυτοί οι ατυχείς, ως διασυρόμενοι άνευ λόγου, δεν πρέπει να λαμβάνουν τίποτε για τον κόπο τους (Χαλαζωνίτης, Κυράτση, Χατζησωκράτης, Παν- Παν …..)

Ακολουθούν τα αληθώς κορόιδα. Οι περισσότερες κοροιδάρες που συνοδεύουν αφιλοκερδώς τους έμμισθους υποστηρίζουν Πολάκη, αν και δεν λείπουν κι από εκεί οι έμμισθοι (πχ. Χατζησάββας, Γιακουμάκη κά.) Επί μακρόν ζυμώθηκαν αντικασελακικά ύπουλα (πχ. Κακαβίτσας/Κέρκυρα, Κασιμάτης/Ζάκυνθος, Κολυβοδιάκου/Αττική … ) Μερικοί αφελείς πίστευαν μάλιστα μέχρι τελευταία στιγμή ότι τους πάνε για λοκατζήδες του Προέδρου (πχ Γιαπιτζής/Πειραιάς, Μέμτσα/Μαγνησία)
Στην κρίσιμη στιγμή όμως κατέληξαν ενεργούμενα του χατζηεφιάλτη …

Ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί μετά τα χθεσινά τους κατορθώματα, συνέχεια του πραξικοπήματος των κουκουλοφόρων (7/11) πως θα γυρίσουν στις οικογένειες τους, στα χωριά τους, στους συντρόφους τους; Θα έχουν μούτρα να εξηγήσουν ότι όλα αυτά δεν τα κάνει ο Σπίρτζης, η Γεροβασίλη, το Κατερινάκι , ο Θεοχαρόπουλος κι ο …Θύμιος αλλά τα κάνουν οι κκ ΠΟΛΑΚΗΣ και ΠΑΠΠΑΣ. Αυτοί μετέτρεψαν εν μια νυκτί τους απελπισμένους σε πλειοψηφία ενός πεθαμένου οργάνου. Το οποίο χθες ως τυμπανιαίο πτώμα αποφάσισε να παρατείνει την παρουσία του επ’ αόριστον στην γη της Κουμουνδουρου.
Ανεμομαζώματα λοιπόν οι χθεσινοί ογδόντα 80 της απαρτίας, αλά γραμματέως Σβίγγου και προέδρου Μαρίας Κουβέλη, ανεμοσκορπίσματα όμως κατά τα Δεκεμβριανά. Αλήθεια φαντάζονται ότι με τον Κασελάκη κυρίαρχο απο την πρώτη Κυριακή θαρθει την Δευτέρα το πρωί ο Θανασάκης ο Θεοχαρόπουλος να πεί ότι παραμένει καθοδήγηση; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

ΥΓ.: Την πρόταση της πτωμαΐνης την εισηγήθηκε ένας εβδομηντάρης που είχε μπει κι αυτός στο κορυφαίο όργανο ως ποσόστωση της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή αφού είχε υπηρετήσει πιστά τον σαμαροβενιζελισμό. (πολύ μετά τους Αντώναρο-Σπηλιωτόπουλο). Σε νεότερη ηλικία είχε κάνει αξιοπρόσεκτα πράγματα αλλά είναι τα στερνά

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...