Ποιοι είναι αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα τελειώσει ποτέ.

Δυνάμεις εντός κι εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φάει τα λύσσακά τους εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, από την πρώτη στιγμή που είχε εμφανιστεί και είχε διεκδικήσει ρόλο στην κεντρική πολίτική σκηνή.

Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο παράλληλες διαδικασίες:

  1. Εξωθεσμικοί παράγοντες, το Μέγαρο Μαξίμου, τα ΜΜΕ της διαπλοκής, αφανείς χρηματοδότες πολιτικών προσώπων και κομμάτων και πολιτικοί κύκλοι που καθοδηγούνται από τα δομημένα συμφέροντα, εξαπολύουν εδώ και περίπου ένα χρόνο, από το καλοκαίρι του 2023, συνεχείς επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη. Προσπαθούν να τον αποδομήσουν μέσω της προσωπικής του ζωής. Ξεσκονίζουν το επαγγελματικό του παρελθόν, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, τις εταιρείες – τις δικές του κι εκείνες που είχε ο πατέρας του -, τα ακίνητά του, το Πόθεν Έσχες του.
  2. Παράλληλα δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και αναπτύσσουν διαρκώς και επαναλαμβανόμενα φυγόκεντρες τάσεις με αρχικό στόχο την αποσταθεροποίηση της νέας ηγεσίας και αντικειμενικό σκοπό την αποκαθήλωσή της. Η αρχή έγινε με την αποστασίας της ηττημένης Έφης Αχτσιόγλου και της παρέας της, που δημιούργησαν το πολίτικό μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Ακολούθησε η πρώτη απόπειρα εσωκομματικού πραξικοπήματος που ενορχήστρωσε, στο πρόσφατο συνέδριο, ο Αλέξης Τσίπρας και υλοποίησε η ομάδα στελεχών που ελέγχει με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη. Ο Στέφανος Κασσελάκης άντεξε. Τώρα, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ρόλο ενορχηστρωτή από το παρασκήνιο, εξελίσσεται η δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος μέσω των “87” και άλλων δυνάμεων που επιδιώκουν την αποκαθήλωση της ηγεσίας και την έναρξη συνεννόησης με νέα – μεταβατική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργηθεί νέος – ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς του οποίου θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Οι δυνάμεις που πολεμούν τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν εκτελέσουν το σχέδιο τους, δηλαδή να “τελειώνουν με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...