Ποινική δίωξη στον Πάτση για τα Πόθεν Έσχες

Δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών που είχε υποβάλλει, καθώς και για την συμμετοχή του σε αλλοδαπές εταιρίες.

Με την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, κατηγορούμενες καθίστανται η νυν αλλά και η πρώην σύζυγος του βουλευτή.

Οι κατηγορίες που αποδίδει ο Εισαγγελέας με την δίωξη σε βάρος του κ. Πάτση αφορούν τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, καθώς και της συμμετοχής σε εταιρίες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου κατ’εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η δίωξη κατά της συζύγου του βουλευτή αφορά το αδίκημα της συνέργειας σε συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρία δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση είναι αντιμέτωπη με κατηγορία για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του υπόχρεου συζύγου.

Η δικογραφία φέρεται να αφορά το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο αναφέρεται ότι ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε ανακριβή στοιχεία περιουσιακής κατάστασης:

1) Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα καθώς δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επίσης ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής, μικρότερο εμβαδόν 2.635 τμ.

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκόμισει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την κατηγορία της συμμετοχής σε αλλοδαπή εταιρία, στον βουλευτή αποδίδεται ότι δεν δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο συνολικά τριών εταιρειών στην Κύπρο. Αντίστοιχα η νυν σύζυγος του δεν δήλωσε συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την υπόθεση θα αναλάβει Εφέτης Εδικός Ανακριτής που θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να διενεργήσει την κύρια ανάκριση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;