Πετρέλαιο: Πάνω από 81 δολάρια το Brent με το βλέμμα σε νέες μειώσεις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κινούνται υψηλότερα τη Δευτέρα, επεκτείνοντας τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής με το βλέμμα σε νέες περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+.

Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent παράδοσης Ιανουαρίου 2024 ενισχύονταν 1,6% στα 81,89 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI για τον Ιανουάριο ανέβηκαν επίσης κατά 1,6%, στα 77,26 δολάρια.

Το καρτέλ εξετάζει νέες περικοπές της προσφοράς ως απάντηση στην πτώση των τιμών και την αυξανόμενη ένταση για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι Financial Times στο τραπέζι της επόμενης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ έχει τεθεί ο επιπλέον περιορισμός της παραγωγής έως και κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια/ημέρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία ΠΑΟΚ – Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εμπλοκή στη συμφωνία του Α.Σ. ΠΑΟΚ με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα. «Δεν γνωρίζαμε για το deal», ανέφερε πηγή του Μαξίμου. Η συμφωνία αφορά πλήρη ιδιωτική χρηματοδότηση.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.