Περσινά ξινά σταφύλια…

Ήταν 4 Αυγούστου πέρσι, όταν όλα έδειχναν πως τον κ Τσίπρα επρόκειτο να διαδεχθεί η κ Έφη Αχτσιόγλου. Εκ των πρώτων που είχαν εγκαταλείψει την «Κίνηση Μελών» του αντίζηλου αυτής, κ Ν Παππά και του κ Χρ Σπίρτζη, ήταν ο κατ’ όνομα συναρχηγός της κ. Κ. Ζαχαριάδης καθώς κι η κ Όλγα Γεροβασίλη.

Γράφει ο Φάρλεϊ

Στην κ Γεροβασίλη προτάθηκε η μεταβατική προεδρία της ΚΟ την οποία όμως αρνήθηκε η ίδια ως κάτι το τελείως προσωρινό μιας κι η βέβαιη εκλογή της βουλεύτριας Έφης θα έθετε πολύ σύντομα τέλος στα μεγαλεία. Έτσι προκρίθηκε για πρόεδρος ΚΟ ο κ Φάμελος κι η Όλγα εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής εκτοπίζοντας την κ Τζούφη, σε μια θέση με σημαντικές προνομίες. Κανείς τους δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα εκλεγόταν ένας μη βουλευτής, οπότε η θέση του Προέδρου ΚΟ θα αποκτούσε διάρκεια κι υπόσταση.

Ο κ κ Ζαχαριάδης έλαβε ως αντάλλαγμα την «Ανοιχτή πόλη» και το χρίσμα για αντίπαλος του Μπακογιάννη εκτοπίζοντας τον μέχρι τότε προτεινόμενο για υποψήφιο κ Ν Παππά (καλαθοσφαιριστή). Ο αθλητής καταψηφίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία με συνοπτικές διαδικασίες και για το λόγο αυτό, της συναλλαγής-αποστασίας του Ζαχαριάδη, οι παλιοί του σύντροφοι της Κίνησης Μελών δεν θέλανε ούτε να τον ακούσουνε.

Έτσι ,στην πολιτική Γραμματεία οι πλείστοι όσων προερχόταν από την «Κίνηση Μελών» ψήφισαν λευκό (8) με τον Πολάκη να κάνει απαξιωτική αναφορά στην καταπατηθείσα συμφωνία Τσίπρα- Παππά (καλαθοσφαιριστή) ενώ υπήρχαν δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν νικητή. Οπότε τελικώς αναμετρήθηκαν για το χρίσμα παραδόξως οι σημερινοί συνέταιροι στην ΝεΑρ (53+ και 6+6) κι απείχε η Κίνηση Μελών
Τα δύο μπλοκ ήταν τα εξής:
Οι 53+ του Ευκλείδη δεν είχαν τότε καθόλου καλές σχέσεις με την επερχομένη Έφη κι έτσι κατέβασαν τον κ Φίλη. Διέθεταν μόνον 10 ψήφους στην ΠΓ (Τσακαλώτος, Φωτίου, Φίλης, Ξανθός, Σκουρλέτης, Λάμπρου, Α Καββαδία, Ματσούκα Χ, Καλαμάρα Εφη, Κνήτου Κ)


Απέναντι τους βρέθηκαν οι διαφαινόμενοι κυρίαρχοι της ΑΥΡΙΟΝ καθώς κι οι προστρέξαντες, δηλαδή οι: Χαρίτσης, Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Αναγνωστοπούλου Σία, Κολτσίδα αλλά και Σβίγκου, Βασιλειάδης, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Σκορίνης, Ρήγας, Τεμπονέρας ΣΥΝΟΛΟ:15
Λευκά 8: Πολάκης, Παπάς Ν, Τελιγιορίδου, Δούρου Ρ, Κουβέλη, Φλαμπουράρης, Τζουμάκας, Μπίστης
Τότε το παραιτηθέν μέλος της ΠΓ κ Χρηστ Σπίρτζης που κρατούσε ακόμη την μπαγκέτα στο παρασκήνιο, επιβεβαίωσε το προσωνύμιο του ως ΣΑΤΑΝΑΣ όπως προτιμά ο ίδιος ή ως «ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ» κατά τους φίλους του. Αποφάσισε να τρολάρει το κομπρεμί Αχτσιόγλου-Ζαχαριάδη στρέφοντας τις ψήφους των σκληρών θηλέων της Κίνησης Μελών προς υποστήριξη του «δημάρχου» Νίκου Φίλη, ο οποίος είχε τερματίσει 4ος στις πρόσφατες εκλογές της Α΄ Αθηνών.
Έβαλε λοιπόν τις πέντε κυρίες που διέθετε στην ΠΓ υπό την επιρροή του να επιχειρηματολογούν όλως παραδόξως υπέρ του Ν Φίλη ότι ήταν διακεκριμένος και κυρίως διέθετε ‘πολιτική πλατφόρμα’! Αντιμετώπιζαν δε τον μέχρι πρόσφατα ομοτράπεζο τους Ζαχαριάδη ως βδέλυγμα. Οι Αμαζόνες του Χρηστάρα ήταν τότε πέντε: ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ.

Έτσι όμως το 15-10 γινόταν 15-15 και μετατρεπόταν σε θρίλερ Κρίθηκε πράγματι από δύο απομακρυσμένες ψήφους, μιας και δυο άλλες κυρίες που δεν τον χώνευαν ποτέ, έκριναν την εσωτερική μάχη. Είχαν φύγει διακοπές και ψήφισαν τηλεφωνικά. Οι κκ Θεοδώρα Τζάκρη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στέρησαν την Αθήνα από μια λαμπρή θητεία Νίκου Φίλη ή το πιθανότερο από μια νέα θητεία Μπακογιάννη, δεδομένου ότι ο κ Φίλης που συχαινόταν ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα πήγαινε με τον Δούκα Ορθώς είχαν αντιληφθεί ότι ο Ζαχαριάδης αν και ήταν πολύ χαμηλών πτήσεων, τουλάχιστον δεν εμφάνιζε την εχθροπάθεια για το ΠΑΣΟΚ που θα παρεμπόδιζε κάθε ιδέα για νίκη κατά την 2η Κυριακή Ο κ Ζαχαριάδης αισθάνθηκε καταϋποχρεωμένος και τις ευχαρίστησε θερμά για την ανιδιοτελή τους στάση, που σημειωτέον έκρινε το χρίσμα.

Το θυμήθηκα γιατί χθές στις κραυγές εναντίον της κ Θεοδώρας Τζάκρη των ίδιων ψευδο-μαινάδων του Σπίρτζη, ακομπανιάριζε ο αγνώμων Κωστάκης. Αυτή την φορά οι Αμαζόνες δεν θαύμαζαν την πολιτική πλατφόρμα του Νίκου Φίλη αλλά υποτίθεται ότι είχαν οργιστεί τόσο από το βίντεο Κασελάκη που απειλούσαν να μην τον αποκλείσουν από τις εκλογές.
Σας ξαναλέω τα ονόματα των εν λόγω οργίλων Αμαζόνων του Σπιρτζη για να τα συγκρατήσετε γιατί που ξέρετε, μπορεί η οργή τους να αλλάξει τον ρου της ιστορίας (Νοτοπούλου, Συμεωνίδου, Καρκούλια, Αράπη Μπελώνη) ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν τα «νούμερα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ