Περίεργη παρέμβαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Αλέξη Τσίπρα: «Έχει καεί»

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι έχει καεί και δεν θα βγει μπροστά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο πρώην στενότατος συνεργάτης του, και υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές του περασμένου καλοκαιριού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και είναι ακόμα προνομιακός συνομιλητής του.

«Χωρίς να έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι έχει καεί από την πορεία της πολιτικής έκθεσης και δεν θα βγει μπροστά» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο ONE Channel. «Καταλαβαίνει ότι η προσωπική του εμπλοκή θα ενίσχυε αλλά δεν θα ήταν καταλυτική για να αλλάξει τα πράγματα. Ώριμη σκέψη αυτή. Εκτιμώ ότι δεν θα κάνει κάποια κίνηση. Δεν θα βγει μπροστά, αναμένω όμως αν θα κάνει κάποια δήλωση-σχολιασμό για τα πολύ σοβαρά στον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι «ο τρόπος που έμεινε σιωπηλός αξιοποιήθηκε και εκμεταλλεύτηκε από τον κ. Κασσελάκη, ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη, που κατά την άποψή μου δεν ήταν ορθό».

Για την εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι τα προβλήματα «ήταν μια προϊούσα κατάσταση που υπήρχε, η παρακμή, η στάση της εσωτερικής ζωής στο κόμμα ενώ είχαν αναδειχθεί φαινόμενα μεσσιανισμού για τον ηγέτη. Επομένως θεωρώ ότι είναι σύμπτωμα ο κ. Κασσελάκης και όχι το αίτιο μιας παρακμής».

Ωστόσο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, δημιουργεί ερωτηματικά με αυτή του την παρέμβαση. Γιατί; Μα γιατί είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Ωστόσο είναι εξίσου δεδομένο, και αυτό είχε φανεί και στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την παρέα του στην διαπλοκή, την πολιτική και τα media, κινούν τα νήματα της υπονόμευσης και των πραξικοπηματικών ενεργειών με θύμα τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ομοίως, εντύπωση έχει προκαλέσει η εμμονή των δημοσκόπων να συμπεριλαμβάνουν τον Αλέξη Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι επιχειρούν να μετρήσουν και να καταγράψουν την όποια δυναμική έχει ο προκάτοχος του Στέφανου Κασσελάκη στο κόμμα της αξιωματικής και πρώην πρωθυπουργός, όχι στην πραγματικότητα για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να διερευνήσουν τις πιθανότητες της μελλοντικής επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα επιδιώξει να δημιουργήσει η διαπλοκή.

Ακριβώς επειδή το σχέδιο έχει αποκαλυφθεί – ΕΙΔΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΟ PERIODISTA.GR – ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε διαρροές ότι δήθεν δεν εμπλέκεται σε όσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι δεν έχει στο μυαλό του την επιστροφή. Είναι εμφανές ότι το σύστημα Τσίπρα επιχειρεί να συσκοτίσει την κατάσταση και να δράσει όσο γίνεται κάτω από τα ραντάρ, την ώρα που ενορχηστρώνει τις μεθοδεύσεις ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι εντάσσεται και η παρέμβαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος συνδέεται με επιχειρηματικά κέντρα, τα οποία καλοβλέπουν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται μάλιστα για κέντρα που είχαν στηρίξει και την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ το 2023, πριν από ένα χρόνο

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ