Πόσα… «αδειάσματα» μπορεί να αντέξει η υπουργός;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χθες εξαιρετικά προσεκτικός ως προς τον τρόπο με τον οποίο κράτησε αποστάσεις από την υπόθεση Λιγνάδη, καλώντας απλώς την αξιωματική αντιπολίτευση να μην γίνει μέρος της χυδαιότητας.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι, σύμφωνα με το matrix24.gr, ότι η αρχική στάση της Λίνας Μενδώνη, η οποία εμφανίζεται ως… αμυνόμενη για την προκλητική δικαστική απόφαση περί αποφυλάκισης του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του «Εθνικού», δεν εκφράζει πλέον την κυβέρνηση. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να διαμηνύσει τη δυσφορία της κυβέρνησης για την εν λόγω απόφαση, ώστε να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «χρεώνει» στην ΝΔ την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Όμως, όταν γίνει αυτό, τότε προφανώς θα βρίσκεται στον «αέρα» και η πολιτική εξήγηση που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, όταν αποχωρούσε από την εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και κατήγγελλε τις διαμαρτυρίες ως «εργαλειοποίηση» της υπόθεσης.

Με άλλα λόγια, το ερώτημα είναι αν θα αντέξει και αυτό το δεύτερο… «άδειασμα» η Λίνα Μενδώνη, καθώς αρκετοί έχουν αρχίσει στην κυβέρνηση να την περιγράφουν ως «βαρίδι»…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ