Η κυβέρνηση «δεν αποδίδει» λέει ο… φιλοκυβερνητικός Τύπος

Ανησυχία για το …βάλτωμα των «μεταρρυθμίσεων» δείχνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, αποδίδοντας το γεγονός στο ότι οι υπουργοί κατεβάζουν τα μολύβια όσο πλησιάζουν εκλογές υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους!

«Χώρος για ανεπαρκείς, λιπόψυχους και οπαδούς της ακινησίας έως τις εκλογές δεν υπάρχει», προειδοποιεί η «Καθημερινή», σε αντίστοιχο κλίμα και τα ρεπορτάζ των «Νέων».

Διαπίστωση πρώτη: Η κυβέρνηση δεν πάει καλά, δεν αποδίδει-και αυτό καταγράφεται και επισημαίνεται και από φίλια μέσα.

Διαπίστωση δεύτερη: Σαφής η προσπάθεια να εξαιρεθεί των ευθυνών για τις ανεπάρκειες ο πρωθυπουργός και το «επιτελικό κράτος» και να επιρριφθούν οι ευθύνες σε κάποιους υπουργούς.

Διαπίστωση τρίτη: «Ψήνεται» ανασχηματισμός και «φωτογραφίζονται» υποψήφια θύματα- «Ιφιγένειες» για να φυσήξει έστω και προσωρινά θετικός άνεμος για το κυβερνητικό πλοίο.

Το τοπίο κινούμενης άμμου που επικρατεί στην διεθνή πολιτική σκηνή με τις τεράστιες αβεβαιότητες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τιμές στην ενέργεια, αλλά και με την επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση, καθώς και στην εσωτερική πολιτική σκηνή με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται σε κρίση στρατηγικής, καθιστούν άγνωστο το χρόνο του ανασχηματισμού. Αν δεν υπάρξουν κάποιες σταθερές ως προς τη λήξη του πολέμου, στην πορεία της οικονομίας και στις τιμές ενέργειας, δύσκολα θα μπορεί να επιχειρηθούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε πριν τον Μάιο και πιθανόν και πριν τις αρχές του καλοκαιριού.

Ούτως ή άλλως, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι τον ανασχηματισμό «δεν τον έχει» και όσες φορές τον επιχείρησε, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε! Το ερώτημα πώς θα τα καταφέρει τώρα είναι υπαρκτό-και …αναπάντητο!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ