Δικαιολογείται η επιχείρηση της Ρωσίας – Η Ουκρανία η μαύρη τρύπα στα χρήματα της Δύσης, αναγνωρίζει ότι χάνει στρατιωτική ορμή

Επί 8 χρόνια 2014 με 2022 οι Ουκρανοί σκότωναν τους ρωσώφωνους του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, συνολικά είχαν σκοτωθεί 14.500 άνθρωποι πριν ξεκινήσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.
Η επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ανατολικό και Νότιο τμήμα της Ουκρανίας ήταν δικαιολογημένη… ώστε να ανακόψουν την εγκληματική δράση και την τρομοκρατία των Ουκρανών που χρησιμοποιούσαν τα τάγματα Azov και άλλες παραστρατιωτικές οργανώσεις για να τρομοκρατούν τους ρωσώφωνους.

Η Δύση ήταν απούσα, θεωρούσαν την Ουκρανία διεφθαρμένη και απλά ανέχονταν την Ουκρανία επειδή… δεν είχε καλές σχέσεις με την Ρωσία.
Οι Ουκρανοί αμύνονται και η άμυνα έχει εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι στρατηγικής ώστε οι διεφθαρμένοι Ουκρανοί να αποκομίσουν τεράστια οφέλη οικονομικά και στρατιωτικά.
Στο στρατιωτικό μέτωπο πάντως ο Ουκρανός υπουργός άμυνας αναγνώρισε ότι η αρχική στρατιωτική ορμή έχει ανακοπεί καθώς συναντούν την οργανωμένη άμυνα των ρωσικών δυνάμεων.
Τα εδαφικά κέρδη που αποκόμισαν οι Ουκρανοί αφορούν το παρελθόν, στην παρούσα φάση έχουν κολλήσει σε όλα τα μέτωπα και πλησιάζει ο χειμώνας… οι Ουκρανοί βιάζονται να φέρουν αποτέλεσμα, απέτυχαν στην Kherson και εστιάζουν στην Zaporizhia.

Μια εισβολή σε μια ελεύθερη χώρα ακόμη και τύπου Ουκρανίας, παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες και είναι καταδικαστέα από όλους…
H Ρωσία δεν είναι άγια προφανώς.
Ενώ αυτό το επιχείρημα είναι σωστό… παραβλέπει τα εγκλήματα των Ουκρανών εν καιρώ ειρήνης.
Οι Ουκρανοί δεν είναι άγιοι, όπως δεν είναι άγιοι ούτε οι αμερικανοί που έχουν διεξάγει τους περισσότερους πολέμους και παραβιάσει τα σύνορα πολλών χωρών.

Η Δύση και ειδικά οι αμερικανοί έχουν τυφλωθεί από την υστερία κατά της Ρωσίας και στην προσπάθεια τους να την αποδυναμώσουν παραβλέπουν την εγκληματική δράση της Ουκρανίας… ενώ και οι αμερικανοί δεν είναι αμέτοχοι σε εγκλήματα κατά της Ρωσίας και κατά της Ευρώπης.

Οι ρώσοι κατηγορούνται ως επιτιθέμενοι ότι εισέβαλλαν σε μια ελεύθερη χώρα και η Δύση έσπευσε να υπερασπιστεί την ελευθερία…
Αυτό αποτελεί άθλια υποκρισία.
Εάν ήθελαν οι αμερικανοί να λήξει ο πόλεμος χθες θα είχαν ασκήσει πίεση στο καθεστώς μαριονέτα Zelensky στην Ουκρανία και θα είχε επιτευχθεί ειρήνη…

Η διοχέτευση όπλων με ρυθμούς καταιγιστικούς από την Δύση στην Ουκρανία πόσο ειρηνική πρωτοβουλία είναι;

Όταν σκοτώνονται άμαχοι Ουκρανοί η Δύση λυπάται, όταν σκοτώνονται άμαχοι Ρώσοι… απλά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Όταν οι Ουκρανοί έστησαν το έγκλημα στην Bucha (Μπούχα) της Ουκρανίας κοντά στο Κίεβο κατηγόρησαν τους ρώσους για φρικαλεότητες.
Όταν συντάχθηκε το πόρισμα και οι ρώσοι ζήτησαν να δουν τα πειστήρια, οι διεθνείς οργανισμοί και η Ουκρανία αρνήθηκε να τα παραδώσει.
Γιατί απλά αποδεικνύεται ότι το βρώμικο παιχνίδι στην Bucha το έστησαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η υπόθεση Bucha στήθηκε και εκτελέστηκε από τους Ουκρανούς, ήταν απάτη.

Όταν χτυπήθηκαν οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 όλοι μίλησαν για δολιοφθορά.
Ορισμένοι με θράσος κατηγόρησαν την Ρωσία, όταν όλοι πλέον γνωρίζουν ότι την δολιοφθορά στους ρωσικούς αγωγούς την έστησαν οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Η Σουηδία μαζί με άλλες χώρες συνέταξαν πόρισμα και όταν το ζήτησε η Ρωσία… δεν το κοινοποιούν… εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία χτύπησε τους αγωγούς που κατασκεύασε… δεν θα ήταν μια απόδειξη πόσο αδίστακτο καθεστώς είναι;
Όμως οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες, οι Σουηδοί αποκρύβουν το πόρισμα επειδή καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αμερικανοί βρίσκονται πίσω από την δολιοφθορά.
Την ίδια στιγμή οι αμερικανοί στέλνουν δεκάδες καράβια με υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG που έχει έως και 2,5 φορές υψηλότερη τιμή από το ρωσικό φυσικό αέριο…
Ποιοι ήθελαν να καταστρέψουν τους αγωγούς φυσικού αερίου είναι πλέον κατανοητό…

Ο ΟΗΕ σχεδιάζει να διεξάγει έρευνα για το εάν οι Ρώσοι χρησιμοποιούν drones από το Ιράν.
Το βασικό ερώτημα είναι ακόμη και εάν αγοράζουν από το Ιράν που είναι το πρόβλημα;
Η Τουρκία δεν χορηγεί drones στην Ουκρανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ δεν δίνουν drones στην Ουκρανία;

Η Ουκρανία είναι μια τεράστια μαύρη τρύπα που εξαφανίζει τα χρήματα της Δύσης

Οι απαιτήσεις της Ουκρανίας προς τους δυτικούς προστάτες αυξάνονται.
Προφανώς, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου αλλά όλο αυτό το σκηνικό εξελίσσεται σε τεράστια μαύρη τρύπα που εξαφανίζει τα χρήματα της Δύσης

Σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο Zelensky παραπονέθηκε ότι δεν έχει λάβει ακόμη «ούτε ένα σεντ» στο πλαίσιο του σχεδίου ταχείας ανάκαμψης της Ουκρανίας, συνολικού ύψους 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την ίδια μέρα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον ηρέμησε υποσχόμενη 19 δισ. ευρώ κεφάλαια, εξαιρουμένων των στρατιωτικών προμηθειών.
Οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 1,5 δισ. ευρώ στους Ουκρανούς κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ κρυβόταν σε ένα καταφύγιο στη Δυτική Ουκρανία.
Όπως και σχεδόν όλοι οι ξένοι που έφθασαν στην Ουκρανία για να συζητήσουν για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, έγιναν δεκτοί σε καθεστώς συναγερμού για να δείξουν στην Δύση ότι η Ουκρανία βομβαρδίζεται και είναι σε πόλεμο….
Το ίδιο παλιό κόλπο που σκηνοθέτησαν οι Ουκρανοί λειτούργησε. Ο Σταϊνμάγερ υποσχέθηκε στον Zelensky ότι το Mars II MLRS και τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη τύπου Panzerhaubitze 2000 θα μεταφερθούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
H Γερμανία έχει ήδη προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με στρατιωτικά μέσα συνολικού ύψους 686 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 25 Οκτωβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Raytheon Technologies δήλωσε ότι η ανάπτυξη των δύο πρώτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων NASAMS στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Πρόκειται για συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς με πυραύλους αέρος-αέρος, τα οποία στοχεύουν στην προστασία της Ουκρανίας από ρωσικούς πυραύλους και drones.
Συνολικά, η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να προμηθεύσει στην Ουκρανία οκτώ τέτοια συστήματα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας.
Το Πεντάγωνο πλήρωσε στην Raytheon περισσότερα από 182,2 εκατομμύρια δολάρια για το NASAMS για την Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει επίσης τη μεταφορά των συστημάτων αεράμυνας Patriot στον ουκρανικό στρατό.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ.

Μόνο τον Οκτώβριο, περισσότερες από τετρακόσιες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού στάλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη ώστε να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Τον Νοέμβριο, οι παραδόσεις προγραμματίζεται να αυξηθούν εν μέσω της επερχόμενης χειμερινής στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας.

Οι στρατιωτικές προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούνται βιαστικά, γεγονός που οδηγεί σε τεχνικά λάθη. μέχρι το σημείο που το στρατιωτικό υλικό συχνά αποστέλλεται ημιτελές.
Για παράδειγμα, σε ορισμένα οχήματα απουσιάζουν τα αλεξίσφαιρα παρμπρίζ.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με την επιμελητεία.
Οι προμήθειες στην Ουκρανία είναι τόσο μεγάλες που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη στρατιωτικών φορτηγών πλοίων και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν πλοία τρίτων χωρών στο πλαίσιο στρατιωτικών εμπορικών συμβάσεων με άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Ενώ η Ουκρανία περιμένει νέα όπλα από τη Δύση, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα στη στρατιωτική και ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας.
Ενώ ο συναγερμός στο Κίεβο ήταν μάλλον αφιερωμένος στην επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, οι αρχές στις περιοχές του Kharkiv και του Donetsk επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις.

H Ουκρανία και η μαριονέτα Zelensky παίζουν καλά τους υποκριτικούς τους ρόλους για να τραβούν κεφάλαια από την Δύση.
Οι αμερικανοί έχουν δρομολογήσει 60 δισεκ. δολάρια βοήθεια, η Ευρώπη 19 δισεκ χωρίς την στρατιωτική βοήθεια.
Εκτιμάται ότι η συνολική βοήθεια στην Ουκρανία θα ξεπεράσει τα 100 δισεκ και όλα αυτά για να αποδυναμωθεί η Ρωσία…
Εν τω μεταξύ που διαχέεται το χρήμα της Δύσης για την δήθεν ανοικοδόμηση της Ουκρανίας… μάλλον χάνεται στην μαύρη τρύπα της διαφθοράς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...