ΠΑΣΟΚ: Τι ισχύει για την υποψηφιότητα Δούκα και την θέση του Ανδρουλάκη – Πότε ανακοινώνει η Διαμαντοπούλου

Άγριο παρασκήνιο στο ΠΑΣΟΚ για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα και τα όσα προβλέπει το καταστατικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη που κατέχουν θέση πολιτικού χαρακτήρα στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια για την ηγεσία.

Ο Χάρης Δούκας, που έχει τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση στο ζήτημα, επισήμως, ωστόσο, δεν υπάρχει τοποθέτηση από την Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να πάρει θέση σε κάτι το οποίο δεν αφορά τον ίδιο αλλά την Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Η ΕΔΕΚΑΠ, η οποία είναι και η απολύτως αρμόδια να διεξάγει τις εκλογές, να καταγράψει τις υπογραφές των υποψηφίων αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα των στελεχών – όπως αυτό της επιστολής του Χάρη Δούκα* – που τρέχουν για την κούρσα των εσωκομματικών δεν έχει ακόμα συνεδριάσει.

Το πότε θα συνεδριάσει η ΕΔΕΚΑΠ παραμένει άγνωστο.

Στην επιστολή του ο Χάρης Δούκας ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διευθετηθούν μία σειρά από ζητήματα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος. (Διαβάστε ΕΔΩ)

ΠΑΣΟΚ: Πότε ανακοινώνει υποψηφιότητα η Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου

Στην Κοζάνη βρίσκεται από χθες Τρίτη η πρόεδρος του Δικτύου και πρώην Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Η επίσκεψη στην γενέτειρα της είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Όσον αφορά στον χρόνο της επισημοποίησης της υποψηφιότητάς της, αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούλιο και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πρόσωπα από το περιβάλλον της η πρώην Υπουργός είναι σίγουρη για τις 5.000 υπογραφές που χρειάζονται ενώ αύριο Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν και δημοσκοπικές μετρήσεις στις οποίες θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους αρχηγούς με την ίδια να ξεκινά νέο γύρο συνεντεύξεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ