ΠΑΣΟΚ: Σφοδρή επίθεση κατά Μακάριου Λαζαρίδη για «τραμπουκισμό» στην Εξεταστική Επιτροπή

Οι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για «απίστευτες στιγμές τραμπουκισμού»


Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους περιέγραψαν πηγές του ΠΑΣΟΚ τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, σημειώνοντας ότι «Σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ζήσαμε δυστυχώς απίστευτες στιγμές τραμπουκισμού και φασισμού, που έπληξαν σοβαρά τον Κοινοβουλευτισμό και έθεσαν καίρια ερωτήματα για την κυβέρνηση κι αυτούς που την εκπροσωπούν». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα επεισόδια δημιούργησαν εύλογο προβληματισμό για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προστατεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία και να αποδοκιμάσει συμπεριφορές που παραβιάζουν τη θεσμική τάξη.


Κριτική στην κυβερνητική στάση και προσωπικά στον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι πηγές του κόμματος επέκριναν το γεγονός ότι, παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού, «Πέρασε ήδη αρκετή ώρα από τα σοβαρά επεισόδια στην Εξεταστική Επιτροπή και ακόμη η Κυβέρνηση δεν έχει αντικαταστήσει τον κ. Λαζαρίδη», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «θα καταγραφεί ως μια μοιραία επιλογή, λόγω της άθλιας συμπεριφοράς του, του τραμπουκισμού του και της στυγνής προπαγάνδας που ανερυθρίαστα επιχειρεί».

Στην εκτεταμένη κριτική τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν τον κ. Λαζαρίδη ως έναν κοινοβουλευτικό «που δεν ορρωδεί προ ουδενός», ο οποίος «απειλεί, εκβιάζει και εκφοβίζει, προσβάλλει και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να διαμορφώσει παραπλανητικές εικόνες, ανόητες διαρροές και τραγελαφικά σχόλια». Κεντρική μομφή αποτέλεσε η άρνησή του να αναγνωρίσει τις πράξεις του, καθώς, όπως σημειώνουν, δεν είχε «τη γενναιότητα να παραδεχτεί τις άθλιες συμπεριφορές του».


Κατηγορίες για αλλοίωση μαρτυρίας και στοχοποίηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν επίσης σε συγκεκριμένα περιστατικά, υποστηρίζοντας ότι ο εισηγητής της ΝΔ «τόλμησε να αλλοιώσει με γκεμπελικό τρόπο τις απαντήσεις του μάρτυρα» και να σχολιάσει την ομάδα των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος στην Εξεταστική Επιτροπή, «μια ομάδα που μας κάνει περήφανους».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην Εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, καθώς κατηγορήθηκε ότι παραποίησε σκόπιμα τα ερωτήματά της, ενώ «έφτασε στο σημείο να απειλεί με μήνυση την υπεύθυνη Τύπου του ΠΑΣΟΚ». Οι ίδιες πηγές σχολίασαν ειρωνικά ότι ο κ. Λαζαρίδης «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια», επιχειρώντας να αποδώσει σε άλλους πρακτικές που, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τον χαρακτηρίζουν.


Ομοφωνία της αντιπολίτευσης και κάλεσμα προς τη ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταδίκασαν δημόσια τη συμπεριφορά του Εισηγητή της ΝΔ, κ. Μακάριου Λαζαρίδη», υπογραμμίζοντας πως η απομόνωση του κυβερνητικού βουλευτή από τα υπόλοιπα κόμματα δημιουργεί πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα. Παράλληλα, επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «Μόνο η ΝΔ κάνει πως δεν ακούει, πως δεν βλέπει, πως δεν αντιλαμβάνεται».

Κλείνοντας την τοποθέτησή τους, οι πηγές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση:
«Αντικαταστήστε τον, σας εκθέτει κάθε στιγμή που περνάει όλο και περισσότερο», καταλήγοντας με τη διατύπωση ότι «ο κόσμος το ’χει βούκινο κι αυτοί… κρυφό καμάρι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...