ΠΑΣΟΚ: Οξύνεται διαρκώς κρίση στο κόμμα

Οξύνεται διαρκώς η κρίση στο ΠΑΣΟΚ με «απανωτά χτυπήματα» στο Νίκο Ανδρουλάκη από «πράσινα στελέχη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει (μάταια) στο Πολιτικό Συμβούλιο να βάλει stop σε αυτή την εσωστρέφεια, όσο ο Χάρης Δούκας μόλις 6 μήνες δήμαρχος φαίνεται ότι θα διεκδικήσει και αυτός την ηγεσία του Κινήματος.

Ο «τελειωμένος» πολιτικά Ανδρουλάκης μπορεί να δείχνει το καταστατικό του κόμματος για την εκλογή αρχηγού από την βάση, όμως ο ίδιος δέχεται συνεχώς εισηγήσεις για κάλπες τον Ιούλιο ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

Στην Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να έρθει στη 2η θέση, η οποία ήταν και ο μεγάλος στόχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης

O Κωνσταντινόπουλος θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Με άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πλέον πιάσει ταβάνι με το περίπου 12% που έχει πετύχει στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες ηγήθηκε του κόμματος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οι αμφισβητίες της ηγεσίας βιάστηκαν, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει πρόωρα το 2107 θέμα για τη Φώφη Γεννηματά.

Ζητά δε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Ο Δούκας στέλνει μήνυμα ότι θα διεκδικήσει ρόλο

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»,ο Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και στην επόμενη μέρα σημειώνοντας πως «το εκλογικό αποτέλεσμα έστειλε μήνυμα ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις».

Ο (μόλις 6 μήνες) δήμαρχος Αθηναίων ήταν σαφής πως το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ήταν από τους νικητές των εκλογών. Όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ «δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι η λύση». Και υπογράμμισε με νόημα πως «το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα “κάντε επιτέλους κάτι” έρχεται από παντού».

Ο κ. Δούκας ζήτησε να δοθεί ο λόγος στη βάση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αφετηρία της επανεκκίνησης θα πρέπει να είναι η άμεση μαζική προσφυγή στον κόσμο του κόμματος. Στο ίδιο πνεύμα, επισήμανε πως οι τελικοί σχηματισμοί δεν θα πρέπει να προκύψουν από κομματικά γραφεία ή από διαβουλεύσεις μηχανισμών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ