Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Μήνυμα των Αμερικανών στον Μητσοτάκη: «Θα σε τελειώσουμε αν τολμήσεις να…»

  Periodista

  Για άμεση λύση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ πιέζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως τις τελευταίες ώρες, οι ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, βρίσκεται σε πλήρη ισχύ αμερικανικό «τελεσίγραφο» προς την πΓΔΜ, την οποία καλούν να έχει απαντήσει έως τις 9 Ιουνίου εάν συμφωνεί με το κείμενο της συμφωνία. 

  Όπως αναφέρουν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ βρίσκεται στα Σκόπια όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ όσο και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ηγέτης της Αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

  Ωστόσο, η πλευρά των Σκοπίων δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για τις ΗΠΑ, που επιζητούν λύση στο Σκοπιανό, προοπτική που συνεπάγεται ενίσχυση και παγίωση των αμερικανικών συμφερόντων στην Βαλκανική χερσόνησο και φυσικά η ανακοπή της ρωσικής επιρροής. 

  Οι Αμερικανοί τα έχουν χάσει κυριολεκτικά με την ακροδεξιά στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατείνεται πως δεν θα στηρίξει ενδεχόμενη συμφωνία και όχι μόνο αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά εκ νέου εκλογές στη συγκυρία της κορύφωσης της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ενώ εγκαταλείπoντας πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ονοματολογικό, θέτει (άκουσον, άκουσον) ζήτημα νομιμοποίησης της διαπραγματευτικής δυνατότητας της ελληνικής κυβέρνησης. 

  Απολύτως ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει στο παρασκήνιο πως αν ο Μητσοτάκης δεν στηρίξει την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός στο ακροδεξιό ακροατήριό του και στα ακροδεξιά στελέχη του κόμματός του , όπως επίσης μόνο και μόνο και για να μην χρεωθεί η σημερινή κυβέρνηση την επιτυχία, τότε θα πρέπει να θεωρείται persona non grata για την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αμερικανοί φέρονται να έχουν μεταφέρει στον πρόεδρο της ΝΔ το εξής μήνυμα: “Αν τολμήσεις και δεν στηρίξεις την επίλυση του ζητήματος θα σε τελειώσουμε”.

  Και φυσικά οι Αμερικανοί δεν μεταφέρουν αυτό το μήνυμα επειδή θα μπορούσε να απειληθεί η ψήφιση μίας συμφωνίας στην ελληνική Βουλή, αλλά ανησυχούν με την ροπή προς τον λαϊκισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός ανθρώπου που είναι υποψήφιος πρωθυπουργός μίας χώρας, η οποία έχει τεράστιας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας θέση, στα Βαλκάνια και στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. 

  Δεν αποκλείεται το επόμενο χρονικό διάστημα να δουν το φως στοιχεία τα οποία πρόκειται να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. 

  Εξάλλου ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα κότσια να “πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιό από αυτά θέλει, τονίζοντας ότι αν τον  προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή”. 

  Η συνέχεια… προσεχώς. 

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ