Χοντρό παρασκήνιο: Τι συμβαίνει με Μητσοτάκη, Ντόρα και αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική

Καίτοι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αποφασίσει, για ευνόητους λόγους, να μην αφήσει να φανεί ποτέ δημοσίως η όποια διαφωνία ή ένσταση μπορεί να έχει για αποφάσεις του -αδελφού της- Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με όλα. 


Όπως αποκαλύπτει το matrix24.gr παράγοντες που γνωρίζουν πώς σκέφτεται η. πρώην υπουργός Εξωτερικών και πώς έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχα θέματα, είναι βέβαιοι πως όσο συμφωνεί η Ντόρα Μπακογιάννη με την πρόταση Βενιζέλου (που υιοθέτησαν Τσίπρας-Μητσοτάκης) για επανέναρξη των συζητήσεων με την Τουρκία, άλλο τόσο διαφωνεί με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. 


Εξάλλου, όσο η Ουκρανία αναγνωρίζει έναν «ειδικό ρόλο» στην Τουρκία, τόσο διαψεύδεται η ανάλυση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα θα «αποδείξει» στην διεθνή κοινότητα πόσο πολύτιμος σύμμαχος της Δύσης είναι. 


Βεβαίως, είπαμε: μην περιμένετε να εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη τη διαφωνία της με την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Θα το κρατήσει για λογαριασμό της, αφού από το Μαξίμου κανείς δεν θεώρησε σκόπιμο να την ρωτήσει πριν τις ανακοινώσεις…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ