Χοντρό παρασκήνιο: Η κόντρα Τσίπρα-Πολάκη για τη Σβίγκου και τι ψήφισε ο Τσακαλώτος

Η χθεσινή απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για γραμματέα και τελικά να εκλέξει την Ράνια Σβίγκου στη δεύτερη τη τάξει θέση στο κόμμα προκάλεσε όπως κι αν το δει κανείς αναταράξεις όχι μόνο μεταξύ των… αντιμαχόμενων πλευρών στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά ακόμη και στις ίδιες τις γραμμές των προεδρικών.

Γράφει ο Μαξιμιλιανός στο reader.gr τα ακόλουθα:

Μάλιστα μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως ο Παύλος Πολάκης, προεδρικός μέχρι το μεδούλι, διαφώνησε με την επιλογή της κυρίας Σβίγκου με το επιχείρημα πως δεν είχε στηρίξει τη διεύρυνση.


«Δεν είσαι εσύ ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών», αλλά «τα εκπροσωπούν ο καθένας και καθεμία από μας» ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα στον κ. Πολάκη που δεν έδωσε συνέχεια στην κόντρα, διαφορετικά φοβάμαι πως θα είχαμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις. Τα στελέχη της Ομπρέλας, από την οποία προέρχεται η νέα Γραμματέας διέρρεαν μετά πως δεν είχαν πρόβλημα με την επιλογή της αλλά θα προτιμούσαν μια προηγούμενη συνεννόηση, ενώ μαθαίνω πως τη νέα γραμματέα υπερψήφισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Εγώ να ευχηθώ καλή επιτυχία στην κυρία Σβίγκου και να σημειώσω πως τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν εκλέξει ή αναμένεται να εκλέξουν (στην περίπτωση του Ανδρέα Σπυρόπουλου στο ΠΑΣΟΚ) τρεις τριαντάρηδες στη θέση αυτή. Το λες κι ελπιδοφόρο, αρκεί η φρεσκάδα να μην αφορά μόνο στην ηλικία αλλά να συνοδεύει και τις ιδέες…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ