Το σύστημα Μητσοτάκη θέλει Λοβέρδο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

«Είμαι έτοιμος για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει αποφασιστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος (φωτό), που σπάει έπειτα από πολύ καιρό τη σιωπή του. Ακούγεται βέβαια περισσότερο σαν μια δήλωση που αποσκοπεί στην τόνωση της προσωπικής αυτοπεποίθησής του, δεδομένου ότι για τον υπέρκομψο Ανδρέα, μέχρι τουλάχιστον να πραγματοποιήσει την απειλή του, μεσολαβούν κάποιες λεπτομέρειες. Οπως, λόγου χάρη, οι βαριές δικαστικές εκκρεμότητες που έχει με τη Δικαιοσύνη, καθώς εξετάζεται η εμπλοκή του στο πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis. Θυμίζουμε για τους έχοντες βραχεία μνήμη ότι ο πολυεθνικός κολοσσός υποχρεώθηκε σε καταβολή υπέρογκου προστίμου στις ΗΠΑ για μίζες που κατέβαλε… στην Ελλάδα! Εντούτοις, ο αγέρωχος Ανδρέας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Liberal, δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχτεί στον κεντροαριστερό πόλο του πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να ηγηθεί της επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στις 12 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις καθώς και το πρόταγμα, όπως το θέτει σεμνά, στο πλαίσιο του οποίου όχι μόνον θα διεκδικήσει αλλά και εν συνεχεία θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα. Συνοπτικά στην ίδια συνέντευξη εξομολογείται εκ βαθέων ότι στόχος είναι να γίνει εκφραστής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης, αρθρώνοντας και πρόταση εξουσίας και αναπροσαρμόζοντας πολιτικές σε καίρια θέματα, όπως αυτά της ασφάλειας και της μετανάστευσης και κυρίως της αλλαγής του κλειστού τρόπου κομματικής λειτουργίας.

Σκοπός, όπως τονίζει, «να μπούμε με καίριο και δυναμικό τρόπο ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτοπίζοντας τους πρώτους από τον χώρο του Κέντρου και τους δεύτερους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς», ώστε να μην συνθλιβεί το κόμμα στις Συμπληγάδες. Δύσκολο ακούγεται, αλλά άμα έχεις δικαστικές περιπέτειες, όλα επιτρέπονται…

Αυτό που είναι δεδομένο πάντως είναι η στήριξη του μιντιακού συστήματος που πρόσκειται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλάμε για στήριξη άνευ όρων στον Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία θα ενταθεί τώρα που η Φώφη αποφάσισε να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Με Λοβέρδο πρόεδρο στο Κιν Αλ, ο Μητσοτάκης θεωρεί βέβαιη την συγκυβέρνηση σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να κατακτήσει αυτοδυναμία.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...