Τι συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις; Το γκάλοπ της φιλικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ εταιρείας που τρόμαξε τον Τσίπρα

Τελικά τι συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη και φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εταιρεία δείχνει ότι δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι η κατακραυγή της κοινωνίας για τον καταστροφικό θίασο Μητσοτάκη είναι μεγάλη.

Μήπως πρέπει να ξυπνήσουν στην Κουμουνδούρου πριν να είναι αργά;

Διαβάστε τι γράφει η ιστοσελίδα powergame.gr:

Δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον πρόεδρο Αλέξη να ξυπνά, τις τελευταίες μέρες, κάθε πρωί και να βλέπει τη μια δημοσκόπηση μετά την άλλη να δείχνουν τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και τη ψαλίδα με τη ΝΔ να μεγαλώνει.

Μετά το χαστούκι από την φιλική Prorata έρχεται η μέτρηση της Κάπα Research να επιβεβαιώνει την άσχημη εικόνα που εμφανίζει η Κουμουνδούρου στις μετρήσεις. Μάλιστα, η δυσφορία φαίνεται ότι γίνεται μεγαλύτερη αφού θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα πως και η Κάπα Research ήταν φιλικά διακείμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ – άγνωστο βεβαίως πώς έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα. Το πρόβλημα για το σύντροφο Αλέξη είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού, παρά την κυριαρχία Τσίπρα στα εσωκομματικά, στις ποιοτικές μετρήσεις της τελευταίας δημοσκόπησης για τη διαχείριση των κρίσιμων προβλημάτων, τα πάει από το κακό στο χειρότερο. Εκτός από μια οριακή υπεροχή στον τομέα της ακρίβειας (ΝΔ 24, ΣΥΡΙΖΑ 25), υστερεί σε όλους τους άλλους δείκτες- για την μεταρρύθμιση στο κράτος και την αγορά, την ασφάλεια του πολίτη, το μεταναστευτικό, την κλιματική κρίση, την οικονομία, την Παιδεία, τα εθνικά θέματα, τη θέση στην Ευρώπη και τον κόσμο, ακόμα και στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Τα λέμε αυτά, γιατί μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημασία όχι της διαφοράς μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά των ποιοτικών δεικτών. Και, λίγους μήνες πλέον πριν από τις εκλογές, εν μέσω κρίσεων, η ποιοτική υστέρηση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ είναι που κάνει τον σύντροφο πρόεδρο να χάνει τον ύπνο του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ