Τι έστειλε το Μαξίμου στους «γαλάζιους» βουλευτές την επόμενη μέρα της διαγραφής Μπογδάνου

Θυμάστε που το βράδυ της διαγραφής Μπογδάνου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε εξηγήσεις και από τα δυο μέρη και προέβλεψε συζήτηση και στην κοινοβουλευτική Ομάδα τυπικά ή ατύπως; Και πως κάτω από τις αντιδράσεις την επομένη μέρα το πρωί δήλωσε πως πείστηκε για τη διαγραφή από τα σημειώματα που έστειλε το κόμμα σε βουλευτές και δημοσιογράφους και τις δηλώσεις που έκανε την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr αποκαλύπτει το non paper που έστειλε η Πειραιώς στους βουλευτές –δεν γνωρίζουμε αν το στέλνει και σε δημοσιογράφους, ούτε σε ποιους- και το οποίο έπεισε τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για το …ορθόν της διαγραφής Μπογδάνου.

Το non paper έχει ως εξής:

«Γ. Αποπομπή Κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ.

1.Για τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν γίνονται δεκτές απόψεις, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας, που παραπέμπουν σε εποχές διχασμού, που ξεπερνούν τα όρια. Χτίζει την Ελλάδα της επόμενης μέρας και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοξικότητα και συνθήματα που παραπέμπουν σε ταραγμένες εποχές.

Σε πλήρη αντίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτει ακραίες, διχαστικές επιθέσεις εναντίον του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήσεις στελεχών του για το «ιδεώδες» της τρομοκρατίας. Σιωπούσε όταν ο Παύλος Πολάκης χαρακτήριζε την Νέα Δημοκρατία «παράταξη δοσιλόγων και μαυραγοριτών». Όπως σιωπούσε και όταν ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωνε ότι οργανώσεις όπως η 17Ν «είχαν ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου». Δεν είμαστε ίδιοι».

Όπως καταλαβαίνετε ο νεαρός βουλευτής έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και …πείστηκε, προκειμένου να μην προκαλέσει και άλλο το μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε δεν διαθέτει καμία στρατηγική εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία, παρότι για πολλούς –και για τη στήλη- διαθέτει όλα τα προσόντα προκειμένου να ηγηθεί ενός κόμματος της λαϊκής δεξιάς στη χώρα, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, είναι και ικανότατος …

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ