Σενάριο «βόμβα» για επιστροφή Βενιζέλου στην πρώτη γραμμή της εξουσίας ως αντιπροέδρου σε κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει. Μέχρι να βάλει πλώρη πάλι για την δόξα. Το κυνήγι της δόξας για τον Ευάγγελο, είναι ότι η αντιλόπη για το λαίμαργο λιοντάρι. Όσες αντιλόπες κι αν φάει, δεν χορταίνει.

Διαβάστε τι γράφει ο Κύριος Μάξιμος στο newsbreak.gr:

Όσοι λοιπόν πίστεψαν ότι ο Βενιζέλος θα αρκεστεί στον τίτλο του «πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού», είναι γελασμένοι….


Ομοίως, πλανεμένοι είναι όσοι είχαν την εντύπωση πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τις πρόσφατες παρεμβάσεις του, λειτουργεί ως υπερασπιστής του Ανδρέα Λοβέρδου. Μπορεί το συγκεκριμένο δίδυμο έχει γράψει ιστορία, όπως τότε που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι οι λογαριασμοί μίζας του Άκη στην Ελβετία, είναι αριθμοί τηλεφώνου, ο Βαγγέλης όμως πάντα έβλεπε τον Ανδρέα ως «υπασπιστή».

Οι πρόσφατες κινήσεις του, οι αντιπολιτευτικές κορώνες που προκάλεσαν ακόμα και την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αριστοτεχνικά του θύμισε την Novartis, δείχνουν ότι ο Βαγγέλης επιστρέφει. Μέσα του θα ήθελε να γίνει ο νέος Παπαδήμος, λόγω των εξελίξεων που έρχονται στο πολιτικό σκηνικό όμως, πιστεύω πως η προσπάθεια του θα επικεντρωθεί στο να γίνει ρυθμιστής, ώστε να καταλήξει πάλι αντιπρόεδρος μίας κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βαγγέλης τα έχει μετρήσει τα κουκιά. Βλέπει ότι ακόμα και σε περίπτωση διπλών εκλογών, η «κουτσουρεμένη» ενισχυμένη αναλογική της δεύτερης αναμέτρησης, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει λοιπόν επειγόντως να οργανωθεί και να πλασαριστεί, εκτός του ΚΙΝΑΛ, το οποίο μάλιστα προσφάτως το χαρακτήρισε «οντότητα»!

Βάζει λοιπόν μπροστά το δικό του, Κύκλο Ιδεών.

Η λίστα των ονομάτων που θα μετέχουν στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του σε συνδυασμό µε όσα είπε χθες σε κυριακάτικη εφημερίδα δείχνουν ότι ονειρεύεται να επιστρέψει. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά έδωσε καταρχάς στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων όσοι (υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ) θα µετάσχουν στο ενδιαφέρον συνέδριο του κύκλου ιδεών του, ενέργεια που συνιστά σαφέστατη επίδειξη δύναμης.

Μία λίστα, που παραπέμπει ευθέως σε δημιουργία κόμματος: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Τάσος Γιαννίτσης, Γιάννης Στουρνάρας, Θόδωρος Πελαγίδης, Εύα Καϊλή, Γιάννης Μανιάτης κλπ.

Το πλέον ενδιαφέρον όλων όμως, ήταν η αίσθηση του ότι θα υπάρξει «αποκόλληση». Μία πρώτη ανάγνωση οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος βλέπει διάσπαση του ΚΙΝΑΛ. Αυτό όμως δεν θα ήταν είδηση.

Αντίθετα, το σφυροκόπημα Βενιζέλου προς τρεις κατευθύνσεις, δείχνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται η δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα συγκεντρώνει τα απογοητευμένα και πασίγνωστα στελέχη κύριος από τη Ν.Δ. και το Κιν Αλ, χωρίς όμως να αποκλείονται κάποια στελέχη του ΣυΡιζΑ. Με καταληκτικό στόχο, να γίνει ο ρυθμιστής της επόμενης κυβέρνησης συνεργασίας που θα προκύψει, όπου με την μαεστρία του, ακόμα και με ένα οριακό ποσοστό, θα πάρει την μερίδα του λέοντος στο κυβερνητικό σχήμα.

Αυτό το σενάριο φυσικά δεν το θέλουν ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Φώφη Γεννηματά. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος όμως διαθέτει ένα βαθύ, αβυσσαλέο σύστημα, που ταυτίζεται με το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής διαπλοκής.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον το «βαθύ κράτος» Βενιζέλου, θα επανέλθει στην πρώτη γραμμή της εξουσίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ