«Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι…» – Ο Αποστολάκης τηλεφώνησε στον Τσίπρα και του αποκάλυψε τις βρόμικες ενέργειες Μητσοτάκη στο παρασκήνιο

Στον Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης λίγο πριν κάνει τη δήλωση «βόμβα» πως δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποκαλύπτει η Ελένη Καλογεροπούλου στο newsit.gr. Στις 11:00, όταν ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, πολλοί είχαν εκπλαγεί με την απόφαση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την πρόταση του πρωθυπουργού. 

Και ενώ στις 11:00 ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λίγο πριν από τις 14:00 με μια δήλωσή του έκανε γνωστό ότι δεν αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού. Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργοποίησή του περιείχε τη βαρύτατη (ειδικά για έναν απόστρατο) λέξη “αποστασία”. 

«Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση γιατί αυτό το σχέδιο μπορεί μόνο έτσι να προχωρήσει. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την αντίδρασή σας, συναίνεση δεν υπάρχει. Θα κάνω δήλωση που θα λέω ότι δεν αποδέχομαι την πρόταση», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ

Ήταν το τηλεφώνημα που προηγήθηκε μιας πρωτοφανούς εξέλιξης στα πολιτικά χρονικά της χώρας. Να ανακοινώνεται ένας νέος υπουργός αλλά να παίρνει πίσω τη θετική του απάντηση στον πρωθυπουργό λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...