Παραίτηση Ραγκούση θέλει η ΝΔ για τη βίλα στην Πάρο – Η απάντηση Ραγκούση

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Political, το οποίο αναφέρει πως ο βουλευτής και τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε βίλα στην Πάρο με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού.

Το κυβερνών κόμμα έσπευσε να σχολιάσει το θέμα αυτό, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς, την παραίτηση του κ.Ραγκούση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Political αποκαλύπτει ότι ο βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, που αφορά δικαιούχους με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, για το οποίο μάλιστα εξασφάλισε και έκπτωση 40% στην αποπληρωμή του μη ληξιπρόθεσμου ποσού.

Τα ερωτήματα για τον κ. Ραγκούση είναι αμείλικτα:

Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι το εν λόγω οίκημα είναι μόνιμη κατοικία και από την άλλη την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι με αυτό το εισόδημα ζει αξιοπρεπώς τα παιδιά του. Τελικά, είναι μόνιμη κατοικία ή το αξιοποιεί εμπορικά;
Πόσα εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου;
Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;
Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;
Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του «ηθικού πλεονεκτήματος». Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη».

Η απάντηση Ραγκούση
Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως το συγκεκριμένο σπίτι είναι η «προσωπική του μόνιμη κατοικία» και του ανήκει το 50% και πρόσθεσε ότι «δεν είναι βίλα».

Είπε ακόμα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, είχε δικαίωμα να πάρει αυτό το δάνειο.

«Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου και χάρη σε αυτό το σπίτι έχω καταφέρει να έχω και την αξιοπρέπειά μου και την πολιτική μου ανεξαρτησία. Νοικιάζοντας τη μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό … Αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας, που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...