Ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε το φαβορί για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

H επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου στην εκλογική κούρσα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ έφερε ένα ντόμινο εξελίξεων στα εσωκομματικά του κινήματος, αλλά και στις τελικές υποψηφιότητες των στελεχών του που είχαν αποφασίσει να διεκδικήσουν το χρίσμα της προεδρίας πριν ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιό του στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real FM ανέλυσε τις εξελίξεις που φέρνει στο ΚΙΝΑΛ η υποψηφιότητα του άλλοτε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατεβαίνει για πρώτη φορά σε μία κούρσα προεδρικής διαδοχής έχοντας αντιπάλους υποψηφίους στην εκλογική διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη θητεία του, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε διαδεχτεί τον Κώστα Σημίτη παίρνοντας απευθείας το χρίσμα από τον ίδιο σε μία διαδικασία χωρίς αντιπάλους υποψηφίους, στην οποία συσπείρωσε μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος γύρω από το πρόσωπό του κερδίζοντας με πολύ υψηλό ποσοστό (44%) τις εκλογές που ακολούθησαν.

Αυτή τη φορά όμως, όπως εξήγησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει οπωσδήποτε το πρώτο φαβορί, όμως η εκλογή του ή όχι θα εξαρτηθεί από το ποσοστό του στον πρώτο γύρο. Ο δημοσιογράφος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παπανδρέου να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο όμως οι πιθανότητες δείχνουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος, ειδικά αν οι υποψήφιοι αντίπαλοί του συνεχίσουν την κούρσα ως το τέλος χωρίς να αποσυρθούν.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες, τις συνεννοήσεις και τις παρασκηνιακές επαφές οι οποίες θα δημιουργηθούν το αμέσως επόμενο λεπτό από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει ένα συντριπτικό ποσοστό γύρω του, πιθανότατα θα μπορέσει να ελέγξει τις συμμαχίες δυνάμενων των άλλων υποψηφίων.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου είναι στον πόντο, ο συσχετισμός των συμμαχιών που μπορούν να δημιουργηθούν θα είναι διαφορετικός, χωρίς ακόμα να μπορεί να προβλεφθεί ποιος υποψήφιος θα είναι το φαβορί μετά το τέλος των συνεννοήσεων και των τελικών συμμαχιών.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...