Ο Μητσοτάκης «άδειασε» τους λοιμωξιολόγους… του Μαξίμου

Η αποκάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δέχθηκε εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid τεστ στους χώρους διασκέδασης», αλλά «τις απέρριψε γιατί θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους» έφερε στο προσκήνιο άλλο ένα… μπάχαλο στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με το matrix24.gr, οι εν λόγω εισηγήσεις δεν ανήκαν σε επιστήμονες, αλλά σε… «λοιμωξιολόγους του Μαξίμου», ήτοι σε κυβερνητικά στελέχη που έχουν άποψη για την πανδημία, θεωρώντας ότι επειδή ασχολούνται με τη διαχείρισή της, μπορούν να… παίρνουν αποφάσεις.

Εξάλλου, χθες τόσο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποκάλυψαν ότι τέτοιο θέμα στην επιτροπή των ειδικών δεν συζητήθηκε ποτέ -άλλωστε, ως χθες το μεσημέρι η επιτροπή είχε να συνεδριάσει… 15 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, τους συνεργάτες του άδειασε και όχι τους επιστήμονες. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι στο Μαξίμου είχαν μείνει με την αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πειστεί. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχειρηματολογούσε για τα rapid τεστ λίγες ώρες πριν την… ολική ανατροπή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ