Μανταλένα Καϊλή: Τι αποκαλύπτει για την «εγκληματική» οικογένειά της

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ρώτησε τη Μανταλένα Καϊλή τι έχει να πει για την (φερόμενη) εγκληματική οικογένειά της: την αδελφή της Εύα, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον πατέρα τους που συνελήφθη με μια τσάντα γεμάτη «βρώμικο» χρήμα και τη δική της ΜΚΟ, την οποία φέρεται να ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Μανταλένα Καϊλη, που δραστηριοποιείται στους τομείς της παροχής συμβουλών και της κοινωνικής καινοτομίας, απαντά ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο τα όσα λέγονται στα ΜΜΕ και κατά συνέπεια υπάρχουν μόνο οι «εντυπώσεις» των ανθρώπων και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωσή της, δεν υπάρχει δικαστική βάση για κατηγορίες.

Δεν έχει λάβει τίποτα υποστηρίζει και ρωτάει την Corriere, γιατί θα πρέπει να σχολιάσει «παράνομες πράξεις που δεν υπάρχουν στα αρχεία».

Συνεχίζει η ιταλική εφημερίδα, σχολιάζοντας τη σιωπή της: «Η Μανταλένα γνωρίζει καλά τον Τζόρτζι, επειδή τον φιλοξένησε με την Εύα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας (δεκαέξι μήνες), αλλά δεν θέλει να μιλήσει για τον 35χρονο, του οποίου ο πατέρας είναι πολύ παλιός φίλος του Αντόνιο Παντσέρι».

Κάνοντας αναφορά σε πληροφορίες για στοχευμένες έρευνες εναντίον της ΜΚΟ της αδελφής της Εύας Καϊλή, την Elontech, η Μανταλένα Καϊλή λέει ότι δεν είναι ΜΚΟ, αλλά ένα «επιστημονικό Παρατηρητήριο νέων τεχνολογιών που αποτελείται από νομικούς και ακαδημαϊκούς».

Τη ρωτά η ιταλική εφημερίδα: Έχεις λάβει χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Απαντά η Μανταλένα Καϊλή: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ».

Νέα ερώτηση: Υπήρχαν δεσμοί με τις Βρυξέλλες; Η απάντησή της: «Παρακολουθήσαμε το τέταρτο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη. Φιλοξενούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τη συνεργασία της Unesco, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Εύας Καϊλή, η αδελφή της σχολιάζει λακωνικά στην Corriere: «Γίνονται έρευνες για την Εύα, θα γίνει δίκη και θα δούμε».

Όπως γράφουν οι Ιταλοί στον επίλογο του ρεπορτάζ, η κουβέντα των δημοσιογράφων με τη Μανταλένα Καϊλή διεκόπη απότομα, στην τρίτη προσπάθειά τους να της ζητήσουν να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά της αδελφής της και του πατέρα τους.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ