Κλείδωσε η συμμαχία του Τσίπρα με τον κόμμα Ανδρουλάκη – Αυτούς τους υποψηφίους θα στηρίξουν από κοινού – Όλα τα ονόματα

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχουν κοινούς υποψηφίους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέλη τοπικών οργανώσεων έχουν μάλιστα ξεκινήσει και κάποιες πρώτες διαδικασίες. 

Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες που… βρίσκονται στην Αντιπολίτευση ετοιμάζουν κοινή εκδήλωση με θέμα τα απορρίμματα. Ο λόγος για τον υποψήφιο με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Στερεά Ελλάδα Δημήτρη Αναγνωστάκη (παράταξη Στερεά Υπεροχής) και την πρώην Υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, η οποία στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (παράταξη Πατρίδα μας η Στερεά). 

Οι δύο αντιπολιτευόμενοι αυτοδιοικητικοί θα έχουν εκδήλωση την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην Εύβοια. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Κοινή πρωτοβουλία, για το θέμα διαχείρισης των αποβλήτων. Η διαχείριση των αποβλήτων μας αφορά όλους. Προγραμματίστε τη συμμετοχή σας. Είναι απαραίτητη και κρίσιμη. 


Όταν η διαπαραταξιακή λογική και η συλλογική δράση, είναι η πολιτική απάντηση στην αδράνεια, την ατολμία και την αναποτελεσματικότητα. Όταν η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια διακρίνουν τα πρόσωπα, τότε η θεσμική συνεργασία των παρατάξεων είναι φυσικό επακόλουθο.Όταν οι συνεργασίες και οι συνέργειες δεν είναι θεωρία και ευχολόγια αλλά πολιτική πράξη. Σας περιμένουμε». 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να βρεθεί στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Φάνη Σπανό (προερχόμενος από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη), ο οποίος έδωσε μάχη απέναντι στον Απόστολο Γκλέτσο. Από την άλλη η Κατερίνα Μπατζελή θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο Τομέα. Σε κάθε περίπτωση η κοινή εκδήλωση μπορεί να είναι η αρχή συμπλεύσεων και συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...