Η τεράστια έκπληξη του Στουρνάρα με στενό συνεργάτη του Τσίπρα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εύκολα το πράσινο φως, με τον Γιώργο Χουλιαράκη όμως να θέτει στον Διοικητή δυο προϋποθέσεις. Τη διατήρηση της θέσης του ως σύμβουλος δίπλα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία δημόσιας διατύπωσης των απόψεών του – Και οι δυο προτάσεις έγιναν δεκτές!

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Μια έκπληξη επεφύλασσε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στον Γιώργο Χουλιαράκη και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όταν, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, πρότεινε στον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, να αναλάβει καθήκοντα οικονομικού Συμβούλου στην ΤτΕ.

Και αυτό διότι ως γνωστόν η γραμμή του Μαξίμου, που μέχρι πρότινος ακολουθούσε πίστα και ο Διοικητής, είναι στελέχη που έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία επαφή με καίριες δημόσιες θέσεις, ιδιαίτερα στο τραπεζικό σύστημα, ανεξαρτήτως των προσόντων και των ικανοτήτων τους. Αφού απαραίτητη προϋπόθεση για αυτές τις θέσεις πέραν των προσόντων είναι και η κομματική τους ταυτότητα να είναι γαλάζια.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις έλαβε τη πρόταση, ενημέρωσε αμέσως τον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε τη γνώμη του, αφού ως γνωστόν πέραν από στενός του συνεργάτης στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο συνεχίζει να είναι και σήμερα στενός του σύμβουλος στα οικονομικά, αλλά διατηρούν και μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδωσε εύκολα το πράσινο φως, με τον Γιώργο Χουλιαράκη όμως να θέτει στον Διοικητή δυο προϋποθέσεις. Τη διατήρηση της θέσης του ως σύμβουλος δίπλα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ελευθερία δημόσιας διατύπωσης των απόψεών του.

Όσοι είχαν την εντύπωση ότι οι δυο αυτές προϋποθέσεις θα αποτελούσαν εμπόδιο, έπεσαν έξω.

Πηγές της Κουμουνδούρου εκτιμούσαν ότι η αποδοχή των προϋποθέσεων από τη πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα σηματοδοτεί τη πρόθεσή του να σπάσει ο πάγος της σκληρής αντιπαράθεσης των προηγούμενων χρόνων ανάμεσα στις δυο πλευρές. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που εκτιμούν ότι ο Διοικητής τώρα έχει πλέον άλλον στο στόχαστρο και δεν έχει λόγο να συνεχίσει τον σκληρό πόλεμο με τη Κουμουνδούρου.

Ωστόσο σύμμαχό του τον Αλέξη Τσίπρα –αν επιδιώκει κάτι τέτοιο- δε νομίζουμε ότι θα καταφέρει να τον κάνει.

Στη σημερινή συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Αυγή», άλλωστε, είναι για άλλη μια φορά απόλυτα σαφής και κατηγορηματικός απέναντι σε σενάρια τεχνοκρατικών λύσεων. « Οι πρωθυπουργοί βγαίνουν από το λαό και οι Βρυξέλλες δεν είναι το σύγχρονο παλάτι», λέει με νόημα. Αν και προσωπικά θεωρούμε πως ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πολλά να κάνει ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας και τη δεύτερη θητεία του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ