Η απουσία του Καραμανλή και των καραμανλικών που προκάλεσε ανησυχία στον Μητσοτάκη

Του Βασίλη Σκουρή

Έχει ασφαλώς τη σημασία του:

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τους πρώην πρωθυπουργούς που είχαν προσκληθεί, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Παναγιώτη Πικκραμένο που έδωσαν το παρόν, δεν παρέστησαν -εκτός του Κώστα Καραμανλή- οι Κώστας Σημίτης (όχι για πολιτικούς λόγους λένε οι πληροφορίες) και Αλέξης Τσίπρας.

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή, πάντως, λόγω και του ρόλου που έπαιξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ πριν 40 χρόνια -αλλά όχι μόνο λόγω αυτού- έχει ασφαλώς ιδιαίτερο πολιτικό νόημα.

Πολύ περισσότερο που δεν παρέστησαν δυο εμβληματικοί εκπρόσωποι του «καραμανλισμού» στη χώρα και στενοί συνεργάτες πολιτικού που πρωτοστάτησε για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των κορυφαίων διπλωματών, Πέτρος Μολυβιάτης.

Και μιλάμε για εκδήλωση στο Ζάππειο, εκεί που υπογράφτηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ! Παρόντων, μάλιστα, του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, αλλά και των πρωθυπουργών της Ιταλίας, Αντρεόττι, του Βελγίου, Μαρτένς, της Ολλανδίας, Βαν Αγκτ, της Ιρλανδίας, Λυντς και του Λουξεμβούργου, Τορν, όπως και του αντικαγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γκένσερ, και του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζένκινς.


ΥΓ: Η παρουσία της ΕΕ στην τελετή υπήρξε υποβαθμισμένη. Ούτε καν η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν παραβρέθηκε.

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...