Η αμήχανη συνάντηση Παπανδρέου-Ανδρουλάκη στην κηδεία του Κάρολου Παπούλια

Ο νέος πρόεδρος του κινήματος αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχαν έναν σχετικά αμήχανο χαιρετισμό (φιλικές και υγειονομικά ασφαλείς γροθιές) κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κάρολου Παπούλια.

Οι δύο άνδρες, για την ακρίβεια δεν είχαν συναντηθεί κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του κινήματος αλλαγής καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήγε στο πρώτο ντιμπέιτ στην ΕΡΤ ενώ δεύτερο δεν έγινε ποτέ. Μολονότι οι προσωπικές τους σχέσεις δεν ήταν ποτέ κακές, η εσωκομματική αναμέτρηση και κυρίως οι πολιτικές βολές που εκτόξευσε στην ενδιάμεση εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν ψυχράνει το κλίμα.

Έτσι λοιπόν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πλησίασε τον Νίκο Ανδρουλάκη έξω από την εκκλησία στο Παγκράτι όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω τους.

Να σημειώσουμε πως ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας των σχέσεων των δύο ανδρών είναι το γεγονός ότι η στελέχωση των θέσεων ευθύνης στο κίνημα αλλαγής μέχρι στιγμής τις πρώτες εβδομάδες γίνονται κυρίως από στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη με όσους υποστήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου να αγνοούνται παραδειγματικά. Σε αντίθεση με πρώην συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά η των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας που “πλασάρονται” σταδιακά σε κάποια πόστα.

Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες μετά από αυτήν την έστω τυπική συνάντηση, αν θα ακολουθήσει και κάποια νέα συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών προκειμένου να λειτουργήσουν στο εξής όσο γίνεται πιο αρμονικά κάτω από την ίδια στέγη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ