«Ευτυχώς το διόρθωσε ο Μητσοτάκης…» – Στο στόχαστρο Σαμαρά η επικίνδυνη θητεία Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών

Η επιδείνωση των σχέσεων του Αντώνη Σαμαρά με τον Νίκο Δένδια είχε προκύψει από τον πρώτο καιρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκτοτε δεν βελτιώθηκε. 


Το ρήγμα έλαβε χώρα όταν ο Νίκος Δένδιας είχε την έμπνευση να δηλώσει ότι… «σέβεται και τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας ίλιγγο στην Μουρούζη. Έκτοτε, λοιπόν, ο Σαμαράς δεν έκρυψε τη βαθιά διαφωνία του με τον τρόπο που ο Δένδιας ασκούσε εξωτερική πολιτική, είτε διαφωνώντας –από τις στήλες της «Καθημερινής της Κυριακής» με την ψήφιση από τη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, είτε διαμηνύοντας για τα ελληνοτουρκικά ότι «δεν κάνεις διάλογο με πειρατές». 

Και, μπορεί μετά ο Δένδιας να προσχώρησε στη γραμμή Σαμαρά στα ελληνοτουρκικά, όμως ως γνωστόν, «άμα ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλά». 

Εξ ού και ο πρώην πρωθυπουργός «κάρφωσε» τον υπουργό Εξωτερικών επειδή είχε δηλώσει ότι «δεν θέλουμε να τρυπήσουμε το Αιγαίο για υδρογονάνθρακες», δηλώνοντας ότι «ευτυχώς αυτό διορθώθηκε εν μέρει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Άουτς…

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ