Διαρροές για «άδειασμα» Δένδια από το Μαξίμου

του Βασίλη Σκουρή

Τελικά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!

Το μέγαρο Μαξίμου, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, «αδειάζει» τον αρμόδιο υπουργό, τον Νίκο Δένδια.

Με διαρροές προς μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι:

-Αιφνιδιάστηκε από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς την ημέρα που αυτή ξέσπασε βρισκόταν στην Σενεγάλη και σχεδίαζε να μεταβεί την επομένη στο Πράσινο Ακρωτήρι!

-Κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε, λέει, τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας με την Τουρκία!

-Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αποστείλει ακόμα, έξι μήνες μετά, απαντητική επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την επιστολή της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

-Φροντίζει την προσωπική του εικόνα, αποφεύγοντας τις «καυτές πατάτες» της εξωτερικής πολιτικής!

Ο Νίκος Δένδιας «κατηγορείται», επίσης, πως εσχάτως συμβουλεύεται και γνωστό καθηγητή που ανήκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά τελευταίως ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης-«φωτογραφίζει» τον καθηγητή Ιωάννη Μάζη, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για το μέγαρο Μαξίμου!

Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα δεν διαψεύστηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής, αν και προβλήθηκαν ακόμα και από κορυφαίες εφημερίδες (πχ «Βήμα» της Κυριακής, που κυκλοφορούσε από το απόγευμα του Σαββάτου), επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι οι διαρροές προέρχονται από το μέγαρο Μαξίμου. Και επειδή οι διαρροές που δεν διαψεύστηκαν εγείρουν πολύ σοβαρό θέμα στις σχέσεις του Μαξίμου μα τον υπουργό Εξωτερικών σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως έγιναν εν αγνοία του πρωθυπουργού! Οι δε πληροφορίες ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετείχε στην απόφαση για αποστολή οπλισμού στη Ρωσία, καθιστά το θέμα ακόμα πιο σοβαρό.

Φυσικά, οι διαρροές θα διαψευστούν σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο υπουργός Εξωτερικών δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση του. Αφέθηκαν, όμως, να παίξουν το ρόλο τους, να «υποσκάψουν» τον Νίκο Δένδια! Και να καταδείξουν πως –για να το πούμε …κομψά- οι σχέσεις Μαξίμου και νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας δεν είναι καθόλου καλές. Αντιθέτως περνούν μεγάλη κρίση…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...