Διαλυτικές τάσεις στην κυβέρνηση λόγω ακρίβειας: Κάτι σοβαρό «τρέχει» μεταξύ Μαξίμου – Γεωργιάδη

Τα σενάρια που θέλουν, κατά καιρούς, τις σχέσεις Μητσοτάκη-Γεωργιάδη να περνούν κρίση έρχονται και φεύγουν, χωρίς να έχουν προκληθεί εξελίξεις. Ωστόσο, τώρα, οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική αποτυχία του υπουργού Ανάπτυξης να τιθασεύσει την αισχροκέρδεια στην αγορά δημιουργούν συνθήκες κρίσης και ενδέχεται να προοιωνίζονται εξελίξεις.

Παρότι, όπως προαναφέρθηκε, δεν είναι λίγες οι φορές που το Μαξίμου δεν κρύβει τη δυσφορία του με τον κ. Γεωργιάδη και μετά το… ξεχνά, η πραγματικότητα είναι ότι η «τρανταχτή» απουσία του υπουργού Ανάπτυξης από την κυβερνητική αποστολή στις ΗΠΑ -παρότι ήταν κανονισμένες και συζητήσεις με επενδυτές- σχολιάστηκε εντόνως. Επίσης, αν στην εξίσωση προσθέσει κανείς τον προσεκτικό τρόπο με τον οποίο «αντέδρασε» ο υπουργός Ανάπτυξης στην είδηση για την πρόσληψη της κόρης του στην εταιρεία «Λάμδα» και στο πώς… έβαλε στο κάδρο της επιχειρηματολογίας του το πού εργάζονται τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε ίσως τα πράγματα να είναι σοβαρότερα απ’ όσο φαίνονται.

Μήνυμα στο Μαξίμου

Σύμφωνα με το Matrix24.gr, μία αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή είχε σχολιαστεί πολύ, καθώς κάποιοι «είδαν» ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου. «Όταν το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα, το Μαξίμου είχε αφήσει ακάλυπτο τον Γεωργιάδη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει άγνοια και να αποφεύγει να τοποθετηθεί. Ο Γεωργιάδης, λοιπόν, με μία αποστροφή του λόγου του υπερασπιζόμενος την πρόσληψη της θυγατέρας του στην «Λάμδα», ανέφερε… μόνος του τα παιδιά του πρωθυπουργού. «Εγώ όπως ξέρετε έχω αρμοδιότητα σε ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς. Για παράδειγμα έχω αρμοδιότητα σε όλα τα super market. Μπορεί να προσληφθεί η κόρη μου σε super market. Για εσάς όχι; Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία; Πάλι όχι. Δηλαδή το παιδί μου δεν μπορεί να δουλέψει πουθενά στον ιδιωτικό τομέα. Μήπως μπορεί στο Δημόσιο; Πάλι όχι. Μήπως στο εξωτερικό; Ούτε και εκεί καθώς είδαμε την κριτική σας για τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αρα τα παιδιά μου δεν μπορούν αν δουλέψουν πουθενά», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος προφανώς είτε στην πρόσληψη της κόρης του πρωθυπουργού από τη CVC (fund που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική και είναι εκ των βασικών μετόχων της ΔΕΗ), είτε στην πρόσληψη του γιου του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ευρωβουλή σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, Γκονζάλεθ Πονς». Όλα δείχνουν πλέον πως η αναφορά του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή δεν ήταν τυχαία.

Γκρίνιες και σενάρια

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν κατηγορείται από κεντρικά κυβερνητικά στελέχη μόνο για την ακατάπαυστη «πολυλογία» του στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και για τις επιδόσεις του αναφορικά με την πάταξη της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας. Είναι ενδεικτικό πως πλέον, ο πρωθυπουργός φέρεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά να δημιουργήσει μια θέση Υφυπουργού για την πάταξη της ακρίβειας, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης -κάτι που εν τοις πράγμασι θα αποτελεί ομολογία ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν κάνει αρκετά.

Στο παρασκήνιο, μάλιστα, ακούγεται ακόμη και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του από το συγκεκριμένο πόστο και «μετακόμισής» του σε άλλο, όχι τόσο κεντρικό, υπουργείο. Κι όσο κι αν τούτο φαίνεται «παρακινδυνευμένο», αφού θα άνοιγε ένα σύνθετο μέτωπο ενόψει εκλογών, το Μαξίμου φρόντισε χθες να στείλει ένα… νέο μήνυμα στον υπουργό Ανάπτυξης: συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης περί επέκτασης της ενίσχυσης για τα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου άδειασε… πανηγυρικά τον κ. Γεωργιάδη, επισημαίνοντας με καθαρό τρόπο ότι «η πρωτοβουλία αυτή έχει αγγίξει τα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών».

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ