Δεξί χέρι του Χρυσοχοΐδη ο υπεύθυνος για τη διεθνή ξεφτίλα με τον πίνακα του Πικάσο – Δείτε ποιος είναι (vid)

Σάλος δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα με το βίντεο που δείχνει τον πίνακα του Πικάσο, να πέφτει κάτω κατά τη διάρκεια της φιέστας των υπουργών Μ. Χρυσοχοΐδη και Λ. Μενδώνη.

Οι υπουργοί παρέθεσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για να «καρπωθούν» την επιτυχία από την ανάκτηση των δύο πινάκων που εκλάπησαν το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη, παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια της ο πίνακας του Πικάσο έπεσε. Μάλιστα ο άνθρωπος που πήγε να τον σηκώσει τον έπιασε με γυμνά χέρια και όχι με γάντια, όπως θα έπρεπε.

Αμέσως ακολούθησαν πολλά υποτιμητικά σχόλια για την Ελληνική Αστυνομία και τις ικανότητες των αστυνομικών, παρόλα αυτά όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ δεν ενεπλάκησαν αστυνομικοί στη διαχείριση των καλλιτεχνικών αυτών θησαυρών, στο επικοινωνιακό επίπεδο της υπόθεσης, αλλά προσωπικά ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Αναστασάκος.

Συγκεκριμένα, στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ μίλησε στο Sputnik, τονίζοντας πως ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας AGB, και «δεξί χέρι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα στην Κατεχάκη, ήταν αυτός που τοποθέτησε πρόχειρα τους πίνακες συγκριμένο σημείο στο οποίο όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρχε καμία ασφάλεια, αλλά και στη συνέχεια έπιασε τον πίνακα του Πικάσο με γυμνά και ιδρωμένα χέρια.

Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι συνάδελφοί του, του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας που εξιχνίασαν την υπόθεση, από τη στιγμή που ανέσυραν τους δύο πίνακες από το ρέμα της Κερατέας όπου τους είχε κρύψει ο 49χρονος δράστης της κλοπής, μέχρι και την παράδοσή τους στους αρμόδιους συντηρητές της Εθνικής Πινακοθήκης, τους μεταχειρίστηκαν με εξαιρετική προσοχή, αφού έχουν εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις κατάσχεσης αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών θησαυρών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαύρα μαντάτα για τον Μητσοτάκη από την Εκκλησία και το Άγιο Όρος

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Μαύρα μαντάτα έρχονται από...