«Αυτό θα σου κοστίσει…» – Πικρές αλήθειες στον Μητσοτάκη από τους συνεργάτες του ενώ οι φήμες οργιάζουν

Οργιάζουν οι φήμες για το ποια πολιτικά στελέχη θα φορτωθούν την ευθύνη για το «Βατερλό» στην Αττική Οδό και στο Λεκανοπέδιο Αττικής συνολικά και ο Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να βρει κάτι να πει, με στόχο να διασκεδάσει την οργή των πολιτών.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρης αποδιάρθρωση και δεν υπάρχει ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος που να μην ομολογεί ότι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική το τελευταίο 48ωρο θα κοστίσει πολύ στην ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει πολιτευθεί στο παρελθόν σε πολύ υψηλούς τόνους για τη διαχείριση των φυσικών φαινομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο πήχης των προσδοκιών είναι πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά πέρασε από κάτω.

Ζητείται τουλάχιστον μία «συγγνώμη»

Σύμφωνα με το matrix24.gr, με δεδομένη την οργή των πολιτών, ο… εξαφανισμένος πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές να ζητήσει καθαρά και ξάστερα μία «συγγνώμη» για όσα έγιναν χθες και προχθές, αλλά και για όσα… δεν έγιναν.

Μάλιστα, οι ίδιες εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό προβλέπουν την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης με απολύτως άμεσο και καθαρό τρόπο και όχι με «διπλωματικές» διατυπώσεις. Με άλλα λόγια, αυτό που φέρονται να έχουν πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνομιλητές του είναι πως αν το μήνυμα αυτοκριτικής που θα εκπέμψει είναι «δειλό», τότε ενδέχεται η πρωτοβουλία του για τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ».

Συν τοις άλλοις, οι φτωχές επιδόσεις της κυβέρνησης και του μηχανισμού της Πολιτείας εν γένει έχουν πυροδοτήσει έντονη εσωστρέφεια και αντιπαραθέσεις εντός υπουργικού συμβουλίου, ενώ το Μαξίμου στρέφεται κατά συγκεκριμένων υπουργών, των οποίων οι επιδόσεις έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Για παράδειγμα, για πολλούς είναι «τελειωμένος» ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, καίτοι ο ίδιος φέρεται να λέει στους συνομιλητές του ότι «θα συνεχίζει να χτίσει έναν υπερσύγχρονο μηχανισμό πρόληψης των φαινομένων στο υπουργείο». Άλλωστε, ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής της γραμμής «φταίει για όλα η Αττική Οδός», που ως έναν βαθμό «έσωσε» την κυβέρνηση, αφού όλα τα φώτα έπεσαν στην αλγεινή κατάσταση στον πλέον σύγχρονο δρόμο του Λεκανοπεδίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....