Έρχεται η «Αριστερή Πλατφόρµα» των «Παπανδρεϊκών» στο ΚΙΝΑΛ – Ποιοι θα μετέχουν

Μπορεί ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να έχει αποδεχτεί τη συντριβή που υπέστη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο με το αποτέλεσμα της βαριάς ήττας φαίνεται ότι δεν έχουν συμβιβαστεί αρκετά πρόσωπα από τον πολιτικό του περίγυρο.

Και αναφέρομαι σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν εμπλακεί στην προώθηση σεναρίων για συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικές είναι, άλλωστε, οι περιπτώσεις του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Δημήτρη Ρέππα και του Μιχάλη Καρχιμάκη. Αμφότεροι εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες να υποστηρίζουν τη θέση πως η εκλογική προίκα που κέρδισε στον χώρο του Κινήματος Αλλαγής η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα πρέπει να «λεηλατηθεί» από την επέλαση του Νίκου Ανδρουλάκη, που ήδη οργανώνει τη νέα ηγετική ομάδα του.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά αυτό σημαίνει πως οι ψηφοφόροι του Γιώργου Παπανδρέου (στον πρώτο γύρο έλαβε περί τις 75.000 ψήφους και στον δεύτερο γύρο περί τις 66.000) και κυρίως τα εκατοντάδες στελέχη που έτρεξαν σε όλη την Ελλάδα για να βοηθήσουν στις εσωκομματικές εκλογές τον πρώην πρωθυπουργό με κάποιον τρόπο θα πρέπει να οργανωθούν με όρους διακριτής παρουσίας στα εσωτερικά δρώμενα το προσεχές διάστημα και σίγουρα μέχρι το συνέδριο, όποτε αυτό πραγματοποιηθεί.

Αν μη τι άλλο, αυτή η παρασκηνιακή κινητικότητα παραπέμπει στην οικοδόμηση μιας τάσης με «αριστερό πρόσημο» εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...