Έξι κουίζ για τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΥΙΖ Νο1: Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Κεντρική Επιτροπή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Κουρουμπλής είναι ο μοναδικός βουλευτής που έχει τεθεί εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι εκλέχτηκε πρώτος σύνεδρος από την οργάνωσή του και ότι είναι υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή δείχνει πως σύντομα θα επιστρέψει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στο Δυτικό Τομέα της Β΄Αθηνών.

ΚΟΥΙΖ Νο 2: Γιατί συζητήθηκε η απόφαση του Δημήτρη Παπαδημούλη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν συνηθίζεται να αποχωρεί ένα στέλεχος από τα αξιώματα και, μάλιστα, σε σχετικά μικρή ηλικία από την πολιτική. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μετά την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή, παρότι είναι από τους πλέον δραστήριους έλληνες στις Βρυξέλλες (και επί χρόνια αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου), αλλά να μην είναι υποψήφιος ούτε για την ελληνική Βουλή, δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Παράδειγμα προς μίμηση-αν και δύσκολα θα ακολουθήσουν και άλλοι το δρόμο που έδειξε.

ΚΟΥΙΖ Νο 3: Ποιο κορυφαίο στέλεχος της «Γέφυρας» δεν έθεσε υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Αντώνης Λιάκος. Κορυφαίος ιστορικός, με βαθιά πολιτική σκέψη, μπορεί να λείψει από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι όμως παρόν στην πολιτική ζωή της χώρας με το συγγραφικό του έργο και τις παρεμβάσεις του.

ΚΟΥΙΖ Νο4: Θα υπάρξουν υποψηφιότητες από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι πληροφορίες μας επιμένουν πως μόνο ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι υποψήφιος. Το έργο της εκλογής του, μάλιστα, θα είναι δύσκολο, καθώς δεν ανήκει σε τάσεις, τα «χαρτάκια» των οποίων έχουν τον πρώτο λόγο στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

ΚΟΥΙΖ Νο5: Γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος των γυναικών στους νέους συσχετισμούς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη νέα Κεντρική Επιτροπή το 50% των μελών θα είναι γυναίκες-μια σημαντική κίνηση, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει στη χώρα μας. Συνεπώς θα δούμε πολλές γυναίκες στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Μεταξύ των νέων υποψηφιοτήτων η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Αγγελική Λεβέντη, που αρθρογραφεί και στο iEidiseis, η Φωτεινή Παντιόρα και πολλές άλλες.

ΚΟΥΙΖ Νο6: Πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι για τη νέα 300μελή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάνω από 800, επιμένουν οι πληροφορίες της στήλης. Μεταξύ αυτών και δυο εξαιρετικά στελέχη της Κουμουνδούρου, ο Κώστας Πουλάκης και η Δανάη Κολτσίδα, που οι οργανώσεις τους τους …έκοψαν από συνέδρους, για λόγους άσχετους με την αξία τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ