Άγριο παρασκήνιο: Ξέσπασε η οργή του Τσίπρα σε βάρος κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Τρικυμία στο ποτήρι προκλήθηκε για άλλη μια φορά στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αυτή τη φορά με αφορμή τηλεοπτική δήλωση του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος στάθηκε απέναντι στα όσα έχουν καταγγείλει ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται για VIP πρόσωπα.

Ο ίδιος ο… Αλέξης Τσίπρας φέρεται να εκνευρίστηκε από αυτήν την τοποθέτηση του τομεάρχη Υγείας του κόμματος κι αυτό όχι γιατί ο ίδιος υιοθετεί ακρίτως οποιεσδήποτε καταγγελίες, αλλά επειδή κρίνει σκόπιμο αυτές να διερευνώνται πρώτα πριν διαψευστούν.

Αυτή η σκέψη, άλλωστε, οδήγησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτάξει το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ΜΕΘ στη δήλωσή του από τα Γιάννενα.

«Δεν είναι δυνατό να λέμε τα ίδια με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη», αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτό, άλλωστε, κι ο κ. Ξανθός υποχρεώθηκε σε δήλωση μεταμέλειας το απόγευμα της Πέμπτης.

Άνθρωποι, πάντως, που ξέρουν καλά τον και βουλευτή Ρεθύμνου επισημαίνουν στο CNN Greece πως πίσω από τη δήλωση Ξανθού δεν κρύβεται κάποιου είδους εσωκομματικό πριόνισμα του κ. Τσίπρα, αλλά η αντίδραση ενός πολιτικού που όταν ήταν υπουργός Υγείας τόσο εκείνος όσο κι ο Παύλος Πολάκης είχαν ακούσει τα εξ αμάξης από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος και προέβη στην καταγγελία για τις VIP ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, το ΚΙΝΑΛ και η κυριακάτικη ανάδειξη του νέου προέδρου του δεν απομακρύνονται από την εστίαση της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τους, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει πολύ καλύτερα από όσο αναμένεται, αν και το ενδεχόμενο να είναι ο νικητής μοιάζει ακόμα μακρινό.

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμούν πως οι ψήφοι των τριών «μικρών»- Χρηστίδη, Καστανίδη, Γερουλάνου- που συγκέντρωσαν περί το 10% στον α’ γύρο θα κατευθυνθούν στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και οι μισές ψήφοι που είχαν δοθεί στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει, πάντως, πόσοι θα προσέλθουν στις κάλπες, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ακόμα και 100.000 λιγότερους από τους 270.000 της πρώτης Κυριακής.

Αν, μάλιστα, ληφθούν υπόψη και οι καταγγελίες πως σε αρκετές περιοχές της χώρας είχαμε μαζική προσέλευση στις κάλπες ψηφοφόρων της ΝΔ υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, τότε το ματς, όπως σημειώνουν με νόημα στην Κουμουνδούρου, όχι μόνο δεν έχει κριθεί αλλά μπορεί να αποδειχθεί και ντέρμπι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...