«Παραλίγο τραγωδία με πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού» (pic)

«Παραλίγο τραγωδία με πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού». Ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Sun» αναφέρει πως πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας παραλίγο να καταστραφεί.

Σύμφωνα με την Sun, το υποβρύχιο της Βρετανίας – κλάσης Vanguard – πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισε πρόβλημα στον κύριο μετρητή βάθους.

Έτσι οι συγκεκριμένες ενδείξεις ήταν λάθος με αποτέλεσμα να εμφανίζει πως βρισκόταν σε ασφαλές βάθος, ενώ ήταν σε επικίνδυνο, εκεί όπου η πίεση του νερού θα μπορούσε να το καταστρέψει και να σκοτώσει και το πλήρωμα.

Ωστόσο οι έμπειροι μηχανικοί παρατήρησαν την ανωμαλία σε άλλους μετρητές, και μετά από έλεγχο διαπίστωσαν πως υπάρχει πρόβλημα, αποφεύγοντας μια καταστροφή που θα ήταν η μεγαλύτερη για το βασιλικό βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα πάντα με την Sun, διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό με το πόρισμα να είναι απόρρητο. Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Το υποβρύχιο κλάσης Vanguard, ένα από τα συνολικά τέσσερα υποβρύχια τέτοιου τύπου που διαθέτει το Royal Navy, εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους Trident για πυρηνικά πλήγματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου