Παραδοχή ήττας από τον Μητσοτάκη στο νέο υπουργικό συμβούλιο

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα σύνθεση μετά τον ανασχηματισμό είναι γεγονός.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε νέους και παλιούς υπουργούς να εκπέμψουν ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης.

«Οι πολίτες μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας εκτενή αναφορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά πετύχαμε ένα ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο επομένων». «Οι πολίτες επέλεξαν την αποχή, αλλά δεν επέλεξαν την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

«Οι πολίτες μας είπαν πατήστε γκάζι και όχι φρένο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και αυτό δεν αλλάζει», υπογράμμισε, τονίζοντας πως «αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία, υγεία» αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα καλείται από σήμερα να αποδείξει στην πράξη πως έλαβε το μήνυμα της κοινωνίας και να επιταχύνει τις παρεμβάσεις που θα κάνουν αισθητή διαφορά στη ζωή των πολιτών. Το Μέγαρο Μαξίμου προειδοποιεί πως όλοι αξιολογούνται και πως αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ