Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν νέα δεδομένα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Μπουρλά της Pfizer

Νέα δεδομένα στην πανδημία φέρνει η μετάλλαξη Omicron, όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, που εκτίμησε ότι ο κορωνοϊός θα παραμείνει τα επόμενα δέκα χρόνια.

«Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι έχει γίνει παντού ενδημικός. Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είπε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι στη συνέχεια ετήσιο εμβολιασμό, για να διατηρηθούν καλά επίπεδα ανοσίας.

«Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, επειδή όπως βλέπουμε, η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων ανοίγουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» είπε ο Μπουρλά. Πάντως, αν και διατηρεί αβεβαιότητες, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Η Pfizer, τόνισε «προχωρά ολοταχώς στην ανάπτυξη εμβολίου για την Omicron». «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Omicron εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο», συμπλήρωσε. Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...