Παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία

«Σήμερα, όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αισθανόμαστε ικανοποίηση από τις εξελίξεις στη Γαλλία. Οι προοδευτικές δυνάμεις κινήθηκαν ενωτικά και οι Γάλλοι είπαν όχι στον αυταρχισμό και τον νεοφασισμό», επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για το αποτέλεσμα βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Ο κ. Παπανδρέου, όμως, τόνισε πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός, γιατί η ίδια η νίκη, με την αβεβαιότητα που φέρνει μαζί της, δίνει ένα μεγάλο μάθημα: Ότι το μείζον διακύβευμα δεν είναι απλώς η νίκη, αλλά η διαμόρφωση μίας αξιόπιστης και αποτελεσματικής προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «το μήνυμα του του γαλλικού λαού είναι σαφές: Θέλει συμμετοχή στις αποφάσεις καθημερινά, δημοκρατικά και συμμετοχικά, στα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη διέξοδος που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στις κοινωνίες μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...