Πέτρος Φιλιππίδης: Αναβλήθηκε η δευτεροβάθμια δίκη του για 2 απόπειρες βιασμού

Σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του.

Στο δικαστήριο είναι και η σύζυγός του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, η οποία δεν έκανε καμία δήλωση στις κάμερες ενώ το παρών έδωσαν και οι δύο γυναίκες οι οποίοι τον κατήγγειλαν, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη. Μέχρι πριν από λίγο ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είχε κάνει την εμφάνισή του.

Πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2023 ο ηθοποιός είχε κριθεί ένοχος για τις απόπειρες και αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε απορρίψει αίτημα του ηθοποιού για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Για τις 11 Νοεμβρίου 2024 αναβλήθηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού μετά από καταγγελίες συναδέλφων του.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο ηθοποιός είχε απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του βιασμού που του αποδιδόταν, ενώ του είχε δοθεί και αναστολή στην έφεση με αποτέλεσμα να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των συνηγόρων του.

Ο συνήγορος προς υποστήριξης της κατηγορίας Χάρης Σαλούστρος ζήτησε από το δικαστήριο να διακοπεί η δίκη και όχι να αναβληθεί. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δίκη, κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» είπε. Ωστόσο, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την αναβολή της δίκης.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγός του, αλλά και οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Λένα Δροσάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ