Πέντε λεπτά πριν την έναρξη του τελικού ο Τσιτσιπάς έμαθε για την απώλεια αγαπημένου του προσώπου

Ο σημαντικότερος αγώνας στη μέχρι σήμερα καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο χθεσινός τελικός του Roland Garros απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, διεξήχθη υπό ψυχολογική και συναισθηματική πίεση, την οποία δημιούργησε η είδηση για την απώλεια της γιαγιάς του, της μητέρας του προπονητή και πατέρα του, Απόστολου.

«Η ζωή δεν έχει να κάνει με το αν νικάς ή χάνεις. Έχει να κάνει με την απόλαυση της κάθε στιγμής της ζωής, είτε είσαι μόνος είτε με άλλους δίπλα σου. Ζώντας μια ουσιαστική ζωή χωρίς δυστυχία και απόρριψη. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις τις νίκες είναι κάτι σημαντικό, αλλά όχι τα πάντα», έγραψε ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Πέντε λεπτά πριν μπω στο court, η αγαπημένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη της με τη ζωή. Μια σοφή γυναίκα, της οποίας η πίστη στη ζωή και η προθυμία να δώσει και να παρέχει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ανθρώπινο ον που έχω γνωρίσει ποτέ», συνέχισε ο Τσιτσιπάς.

Και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν αυτήν σε αυτόν τον κόσμο. Επειδή άνθρωποι σαν αυτήν την κάνουν να ζεις, σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, την περίσταση ή την κατάσταση, αυτό είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν και μόνο σε αυτήν. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα ήταν δυνατό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας