Ο Τσίπρας το θέλει σαν τρελός…

Στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου οδεύει η χώρα. Πρόκειται για τις εικοστές εθνικές εκλογές της Μεταπολίτευσης και για τις εξηκοστές έβδομες από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Η επικείμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με βάση τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2016. Σύμφωνα με αυτόν, στα κόμματα που θα περάσουν τον πήχη του 3% θα κατανεμηθούν αναλογικά 285 έδρες με βάση το ποσοστό που αναλογεί στις ψήφους τους. Άλλες 12 έδρες προέρχονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και οι υπόλοιπες τρεις έδρες θα αναδειχθούν για πρώτη φορά από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς και συνεχώς απευθύνουν ομιλίες σε πολίτες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους μπορούν.

Τι θέλει ο Τσίπρας σαν… τρελός


Στη φαρέτρα των πολιτικών αρχηγών υπάρχουν αρκετά εργαλεία προς αξιοποίηση, στην προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί πως έχει σημείο υπεροχής στο debate.

Και γι αυτό τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του επιμένουν και επαναλαμβάνουν συνεχώς πως πρέπει να γίνει debate Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα εκτός από τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς, όμως, για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται αφού η Διακομματική αποφάσισε debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας