Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ζελένσκι πως θέλει να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες Κυριακή τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως θέλει να υπαναχωρήσει από τη διμερή συμφωνία για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας, διαμηνύοντας πως θα αντιμετωπίσει «μεγάλα προβλήματα» αν πάρει όντως τέτοια απόφαση.

«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον συνόδευαν επί του προεδρικού αεροσκάφους.

«Θέλει (η Ουκρανία) να γίνει (κράτος) μέλος του NATO, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος του NATO. Το αντιλαμβάνεται αυτό», τόνισε εξάλλου ο Ρεπουμπλικάνος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον Μητσοτάκη τελειωμένο – Ο Τραμπ θα συναντήσει τον επόμενο πρωθυπουργό

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν...

Γιατί σωπαίνει ο Αλέξης Τσίπρας; Η… μικροπολιτική σιωπή θα γυρίσει μπούμερανγκ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Ενώ...

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να δώσει υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου."Παίκτης" του παρασκηνίου μου...