Ο Τραμπ ανακοίνωσε αμερικανικές επιδρομές κατά των Χούθι της Υεμένης

Αμερικανικές επιδρομές κατά στόχων των Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλούμενος τις επιθέσεις των φιλοϊρανών ανταρτών κατά των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και προειδοποίησε ότι, αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των εμπορικών πλοίων και των αμερικανικών πολεμικών πλοίων, «η κόλαση θα πέσει επάνω σας και δεν θα έχετε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», .

Ταυτόχρονα ζήτησε από το Ιράν «να διακόψει αμέσως» την υποστήριξη προς «τους τρομοκράτες Χούθι».

«Η υποστήριξη προς τους τρομοκράτες Χούθι πρέπει να σταματήσει αμέσως! Μην απειλείτε τον αμερικανικό λαό, τον πρόεδρό του (…) ή τους διαύλους της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Και αν το κάνετε, προσοχή, διότι η Αμερική θα σας επιρρίψει ακέραια την ευθύνη και δεν θα είμαστε ευγενικοί!».

Στην Υεμένη, το υπουργείο Υγείας των Χούθι ανακοίνωσε στο Χ ότι τουλάχιστον εννέα πολίτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν από τις αμερικανικές επιδρομές στην Σαναά.

Οι αμερικανικές επιθέσεις πραγματοποιούνται λίγες ημέρες αφού οι Χούθι ανακοίνωσαν σχέδια για την επανάληψη των επιθέσεων κατά ισραηλινών πλοίων που πλέουν στην Ερυθρά, την Αραβική Θάλασσα, το Μπαμπ αλ-Μαντέμπ και τον Κόλπο του Αντεν, τερματίζοντας την ανάπαυλα που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο μαζί με την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Χούθι εξαπέλυσαν περισσότερες των 100 επιθέσεις κατά πλοίων από τον Νοέμβριο του 2023 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, διαταράσσοντας την διεθνή ναυσιπλοΐα και αναγκάζοντας τις ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέγουν μακρύτερες και περισσότερο κοστοβόρες θαλάσσιες οδούς .

«Η επίθεση των Χούθι κατά των αμερικανικών πλοίων δεν θα γίνει ανεκτή. Θα κάνουμε χρήση συντριπτικής θανατηφόρας ισχύος μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας», προειδοποίησε μέσω της πλατφόρμας Truth Social ο Τραμπ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;