Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «πολιτική συνενοχή» με τον Μητσοτάκη

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «πολιτική συνενοχή» με τη ΝΔ – Έκρηξη αντιδράσεων και νέο μέτωπο στην αντιπολίτευση


Πολιτική καταιγίδα ξέσπασε μετά την υπερψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία –σύμφωνα με την αντιπολίτευση– αντί να ρίχνει φως, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τις πολιτικές ευθύνες.


166 ψήφοι υπέρ, 92 κατά – Η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει την πρόταση, προκαλώντας ρήγμα στην αντιπολίτευση

Με 166 ψήφους υπέρ, 92 κατά και κανένα “παρών”, η Βουλή ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ… από το 1998.
Η χρονική έκταση της έρευνας, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ανοίγει τον δρόμο για παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα.


Οργισμένη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Πολιτική συνενοχή Κωνσταντοπούλου – Ψήφος-δώρο στον Μητσοτάκη»

Η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση, γεγονός που δεν έμεινε αναπάντητο από την Κουμουνδούρου.
«Ο απομονωμένος και απονομιμοποιημένος κ. Μητσοτάκης βρήκε πολιτικά συνένοχο την κα Κωνσταντοπούλου», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μηχανισμός συγκάλυψης. Αντί για προανακριτική που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, στήνουν επιτροπή-πλυντήριο με χρονικό ορίζοντα 27 ετών».


Κωνσταντοπούλου: «Εγκληματική οργάνωση – Ο Μητσοτάκης στην κορυφή της πυραμίδας»

Παρά τις κατηγορίες, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επέμεινε στην απόφαση στήριξης της εξεταστικής, μιλώντας από το βήμα της Βουλής με βαρείς χαρακτηρισμούς:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι η κεφαλή της εγκληματικής οργάνωσης που λεηλατεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια», τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως το κόμμα της θα στηρίξει και τις δύο προτάσεις προανακριτικής που καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.


Πολιτική στρατηγική ή τακτικός ελιγμός; Η Πλεύση υπέρ και της εξεταστικής και της προανακριτικής

Η διπλή στάση της Πλεύσης Ελευθερίας έχει προκαλέσει ερωτήματα ακόμα και εντός του αντιπολιτευτικού χώρου. Από τη μία υπερψηφίζει την εξεταστική, την οποία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ως «πλυντήριο», από την άλλη δηλώνει ότι θα στηρίξει την προανακριτική πρόταση που ενδέχεται να οδηγήσει σε διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών.


ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά ζητούν προανακριτική για να προχωρήσει η έρευνα Κοβέσι

Όπως δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Για να ικανοποιηθεί η πρόταση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι και να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, απαιτείται προκαταρκτική επιτροπή και όχι εξεταστική-καταψύκτης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού